Centar za kulturu ovog vikenda donosi tri raznolika filma koji će zadovoljiti ukuse svih gledatelja.

Mortal Kombat

Izvorno ime: Mortal Kombat
Redatelj: Simon McQuoid
Uloge: Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Tadanobu Asano
Žanr: akcija, avantura
Trajanje: 110 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

16.4.2021., petak, 20.00 sati
18.4.2021., nedjelja, 20.00 sati

MMA borac Cole Young, koji je navikao dobivati batine radi novca, nije svjestan svog nasljeđa – ili zašto je car Outworlda, Shang Tsung poslao svog najboljeg ratnika Sub-Zeroa, u lov na njega. U strahu za sigurnost svoje obitelji, Cole kreće u potragu za Sonyom Blade, koja nosi istog misterioznog zmaja s kojim je Cole rođen. Ubrzo se nađe u hramu lorda Raidena, starijeg Boga i zaštitnika Zemaljskog carstva, koji pruža utočište onima koji nose znak. Tamo Cole trenira s iskusnim ratnicima Liu Kangom, Kung Laom i plaćenikom Kanoom, dok se priprema za borbu s najvećim prvacima. No, hoće li Cole biti snažan da otključa svoju arkanu – neizmjernu snagu svoje duše – na vrijeme da spasi ne samo svoju obitelj, već da jednom zauvijek zaustavi Outworld?

Silk Road


Izvorno ime: Silk Road
Redatelj: Tiller Russell
Uloge: Jason Clarke, Nick Robinson, Jennifer Yun, Jimmi Simpson
Žanr: triler
Trajanje: 117 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

15.4.2021., četvrtak, 20.00 sati
17.4.2021., subota, 20.00 sati

Tajna mreža ilegalne trgovine u mračnim kutovima dark weba, prijetnje, iznude i naručivanje ubojstava. Osnivač zloglasnog Silk Roada je u samo dvije godine od zanesenog idealista postao šef najveće digitalne narkotržnice koji naručuje ubojstva suradnika, a na kraju je zbog nepažnje završio u doživotnom zatvoru.

Čarobni prolaz – sinkronizirano

Izvorno ime: Magic Arch
Redatelj: Vasiliy Rovenskiy
Uloge: Ivan Đuričić, Marko Makovičić, Mladen Vasari, Lovro Juraga, Ana Čapalija
Žanr: animirani
Trajanje: 84 minuta
Godina: 2020.
Država: Rusija

15.4.2021., četvrtak, 17.00 sati
16.4.2021., petak, 17.00 sati
17.4.2021., subota, 17.00 sati
18.4.2021., nedjelja, 17.00 sati

Uzbudljiva i živopisna avantura odvest će vašu obitelj u morske dubine, u krajolike očaravajuće ljepote, ali i velike opasnosti. Priča prati mladog dupina bujne mašte i njegovog najboljeg prijatelja koji neprestano otkrivaju nova mjesta za istraživanje – pronalaze brojne čarobne predmete, za koje nitko ne vjeruje da su zapravo stvarni. Jednog dana otkriju čarobni prolaz koji ih može pretvoriti u ono što žele postati. Nažalost, jegulje su otkrile njihovu tajnu i odlučili su prolaz iskoristiti za preuzimanje Ribljeg grada. Kako priča napreduje, dupini se moraju utrkivati s vremenom kako bi spasili svoj grad. S nizom ljupkih detalja, odličnim glumcima koji su sinkronizirali film i, dakako, savršenom najmodernijom tehnikom animacije, ovaj film pravo je uživanje za oči i osjećaje.

O najnovijim filmovima svakoga tjedna možete čitati u našoj rubrici Kino.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Centar za kulturu