Nepodnošljiva težina golemog talenta

Izvorno ime: The Unbearable Weight of Massive Talent
Redatelj: Tom Gormican
Uloge: Nicolas Cage, Pedro Pascal, Neil Patrick Harris
Žanr: komedija, akcija
Trajanje: 107 minuta
Godina: 2022.
Država: SAD

30.4.2022., subota, 17.00 sati

Nicolas Cage je u ulozi glumca koji očajnički želi dobiti ulogu u filmu Quentina Tarantina. Dok pokušava ostvariti svoju želju, privatno se bori s kćerkom koja odrasta u zahtjevnu tinejdžericu i pokušava popraviti odnos s njom. U filmu se obračunava i s egoističnim Cageom (samim sobom) s početka 90-ih kojeg optužuje da je kriv za cijeli niz loših filmova koje je snimio i koje su ga dovele na B listu popularnosti, ali i do ruba bankrota.

Dowton Abbey: Novo doba

Izvorno ime: Downton Abbey: A New Era
Redatelj: Simon Curtis
Uloge: Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Kevin Doyle, Joanne Froggatt
Žanr: povijesna drama
Trajanje: 125 min
Godina: 2022.
Država: Velika Britanija

29.4.2022., petak, 20.00 sati
30.4.2022., subota, 20.00 sati

U filmskom nastavku ove kultne franšize, događa se presedan unutar Downtona. Imanje dobiva primamljivu ponudu filmske ekipe koja želi snimati dugometražni film u sklopu zdanja. Glumci i članovi ekipe – od Hugha Dancyja do Laure Haddock – donose novu dinamiku u odnose, a samo snimanje počinje izazivati priličnu pomutnju među vlasnicima i osobljem.

Kako bi se distancirali od kaotičnog filmskog seta, dio članova obitelj Crawley odlazi u Francusku na privremen boravak u vili koja je msteriozno poklonjena Lady Violet, nakon što je davno, tijekom mladosti, provela “nekoliko dana” s muškarcem.

Biti će zanimljivo otkriti o čijoj se kući zapravo radi i što se točno dogodilo između Violet i nepoznatog muškarca? Znatiželjnici će morati pričekati, a u međuvremenu pogledajte trailer dugo očekivanog nastavka filma Downton Abbey: Novo doba.

Sve o filmovima koji se prikazuju u Centru za kulturu možete pročitati u našoj rubrici kino.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo