Ovog vikenda Centar za kulturu prikazuje triler Ostarjeli i akcijsku avanturu Odred otpisanih: Nova misija. Osim toga, s radom započinje i Ljetno kino, a prikazivat će se skandinavski film Još jedna runda.

Ostarjeli

Izvorno ime: Old 
Redatelj: M. Night Shyamalan 
Uloge: Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell, Thomasin McKenzie, Aaron Pierre
Žanr: triler
Trajanje: 108 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

7.8.2021., subota, 20.00 sati
8.8.2021., nedjelja, 17.00 sati

Obitelj uživa na osamljenoj plaži, no ubrzo otkrivaju da plaža ima čudan utjecaj na njih. Zbog nekog razloga ubrzano stare i cijeli život im se skraćuje na 24 sata. Hoće li se uspjeti spasiti?

Odred otpisanih: Nova misija

zvorno ime: The Suicide Squad
Redatelj: James Gunn
Uloge: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman
Žanr: akcija, avantura
Trajanje: 132 minute
Godina: 2021.
Država: SAD

7.8.2021., subota, 17.00 sati
8.8.2021., nedjelja, 20.00 sati

Dobrodošli u Belle Reve, zatvor s najvišom stopom smrtnosti u SAD-u, gdje se drže najgori super negativci koji će učiniti sve da izađu. Čak će se pridružiti i supertajnoj mračnoj misiji. Tim okuplja Bloodsporta, Peacemakera, Captaina Boomeranga, Ratcatchera 2, Savanta, King Sharka, Blackguarda, Javelin i svima omiljenu Harley Quinn. Kao i do sada, jedan njihov pogrešan potez i mrtvi su – bilo od ruku svojih protivnika, suigrača ili Amande Waller.

Još jedna runda

Izvorno ime: Another Round
Redatelj: Thomas Vinterberg
Uloge: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 117 minuta
Godina: 2020.
Država: Danska / Švedska / Nizozemska

6.8.2021., petak, 20.30 sati, *ljetna pozornica Strossmayerovog parka u Đakovu

Postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi i da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, smanjuje naše probleme i povećava našu kreativnost. Ohrabreni tom teorijom, Martin i njegovih trojica prijatelja, svi srednjoškolski učitelji kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan. Ako je Churchill mogao pobijediti u Drugom svjetskom ratu u konstantno alkoholiziranom stanju, tko zna što će nekoliko kapi više učiniti za njih i njihove učenike? Početni rezultati su pozitivni, a mali profesorski projekt uskoro će prerasti u akademsku nauku. Njihovi satovi u školama kao i njihovi rezultati nastavljaju se popravljati i skupina prijatelja se ponovno osjeća živima! Međutim, kako vrijeme prolazi nekima će stvari ići nabolje, ali drugi će posrnuti. Uskoro će postati kristalno jasno da, premda je alkohol odgovoran za neke vrhunske rezultate u prošlosti, određena djela pod njegovim utjecajem nose strašne posljedice.

ULAZ BESPLATAN

Izvor|Foto: Centar za kulturu