[7.7.2023.-9.7.2023.] Dva nova filma ovoga vikenda možete pogledati u đakovačkom Centru za kulturu.

Pakleni provod

Izvorno ime: Joy Ride
Redatelj: Adele Lim
Uloge: Ashley Park, Sherry Cola, Stephanie Hsu, Sabrina Wu, Desmond Chiam
Žanr: komedija
Trajanje: 95 minuta
Godina: 2023.
Država: SAD
 
7.7.2023., petak, 20.00 sati
8.7.2023., subota, 20.00 sati
9.7.2023., nedjelja, 20.00 sati

Epsko iskustvo bez granica postaje putovanje zbližavanja, prijateljstva, pripadnosti i divljeg razvrata koje otkriva univerzalnu istinu o tome što znači voljeti i upoznati sebe. Glumica Ashley Park, zvijezda popularne serije ‘Emily u Parizu’ predvodi žensku ekipu ove komedije scenarista filma Suludo bogati Azijci te producenata filmova Susjedi iz pakla i Ovo je kraj koji garantiraju dva sata fantastične zabave! Urnebesna priča o identitetu i samootkrivanju usredotočena je na četiri neočekivane prijateljice koji se upuštaju u međunarodnu avanturu koja se događa jednom u životu. Kad Audreyjeno (Ashley Park) poslovno putovanje u Aziju propadne, ona traži pomoć svoje neobuzdane najbolje prijateljice iz djetinjstva Lolo, i Kat, prijateljice s fakulteta koja je postala zvijezda sapunica; neplanirano im se pridružuje i Mrtvooka (Deadeye), Loloina ekscentrična rođakinja neobičnog izgleda.

Ruby: Tinejdžerica kraken

Izvorno ime: Ruby Gillman, Teenage Kraken
Redatelj: Kirk DeMicco, Faryn Pearl
Glasovi: Mia Melcher, Jasna Palić Picukarić, Ronald Žlabur, Mirela Brekalo Popović, Frano Mašković, Mia Krajcar, Ozren Grabarić, Nika Ivančić, Leon Žilavi, Ruben Carović
Žanr: animirani, akcija, avantura
Trajanje: 90 minuta
Godina: 2023.
Država: SAD
 
7.7.2023., petak, 17.00 sati
8.7.2023., subota, 17.00 sati
9.7.2023., nedjelja, 17.00 sati

Ovog ljeta DreamWorks Animation zaranja u turbulentne vode srednje škole s urnebesnom, iskrenom akcijskom komedijom o sramežljivoj tinejdžerici koja otkriva da je dio legendarne kraljevske loze mitskih morskih krakena i da je njezina sudbina, u dubinama oceana, veća nego što je ikada sanjala. Slatka, nespretna 16-godišnja Ruby Gillman očajnički se želi uklopiti u Oceanside High, ali uglavnom se samo osjeća nevidljivo. Daje poduku iz matematike svojoj simpatiji skejteru koji joj se, čini se, divi samo zbog njene neobične kože, a spriječena je da se druži s kul klincima na plaži zbog svoje previše zaštitnički nastrojene supermame koja je zabranila Ruby da kad ulazi u vodu. Ali kada prekrši mamino pravilo br. 1, Ruby će otkriti da je izravni potomak ratničkih kraljica Kraken i da joj je suđeno da naslijedi prijestolje od svoje bake zapovjednice, kraljice ratnika Sedam mora. Krakeni su se zakleli da će štititi oceane svijeta od uzaludnih sirena željnih moći koje se stoljećima bore s Krakenima. Postoji jedan veliki i trenutni problem s tim: lijepa, popularna nova djevojka u školi, Chelsea slučajno je sirena. Ruby će naposljetku morati prigrliti ono što jest i učiniti sve kako bi zaštitila one koje najviše voli.

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo