Centar za kulturu Đakovo nastavlja s filmskim projekcijama u ožujku. Za vikend su na rasporedu tri filma: Pogrešno skretanje: Početak, Još jedna runda i Boss Level.

Pogrešno skretanje: Početak

Izvorno ime: Wrong Turn: The Foundation
Redatelj: Mike P. Nelson
Uloge: Matthew Modine, Adain Bradley, Charlotte Vega
Žanr: horor, triler
Trajanje: 109 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

19.3.2021., petak, 20.00 sati
21.3.2021., nedjelja, 17.00 sati

Radnja ovog napetog horora prati dvadesetogodišnju Jen i pet njezinih bliskih prijatelja koji planinare u Apalačkom gorju u Zapadnoj Virginiji. Unatoč upozorenjima da se drže staze, planinari skreću s puta i ulaze u dio u kojem živi neobična skrivena zajednica stanovnika. Pod vodstvom impozantnog Johna Venablea, oni će učiniti sve kako bi se zaštitili od vanjskih utjecaja. Iznenada pod opsadom, čini se da su Jen i njezini prijatelji krenuli do točke bez povratka, osim ako ih Jenin otac ne stigne spasiti na vrijeme.

Još jedna runda

Izvorno ime: Another Round
Redatelj: Thomas Vinterberg
Uloge: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 117 minuta
Godina: 2020.
Država: Danska / Švedska / Nizozemska

18.3.2021., četvrtak, 20.00 sati
19.3.2021., petak, 17.00 sati
20.3.2021., subota, 20.00 sati

Postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi i da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, smanjuje naše probleme i povećava našu kreativnost. Ohrabreni tom teorijom, Martin i njegovih trojica prijatelja, svi srednjoškolski učitelji kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan. Ako je Churchill mogao pobijediti u Drugom svjetskom ratu u konstantno alkoholiziranom stanju, tko zna što će nekoliko kapi više učiniti za njih i njihove učenike? Početni rezultati su pozitivni, a mali profesorski projekt uskoro će prerasti u akademsku nauku. Njihovi satovi u školama kao i njihovi rezultati nastavljaju se popravljati i skupina prijatelja se ponovno osjeća živima! Međutim, kako vrijeme prolazi nekima će stvari ići nabolje, ali drugi će posrnuti. Uskoro će postati kristalno jasno da, premda je alkohol odgovoran za neke vrhunske rezultate u prošlosti, određena djela pod njegovim utjecajem nose strašne posljedice.

Boss Level

Izvorno ime: Boss Level
Redatelj: Joe Carnahan
Uloge: Frank Grillo, Mel Gibson, Naomi Watts, Annabelle Wallis
Žanr: SF, akcija, triler
Trajanje: 100 minuta
Godina: 2020.
Država: SAD

18.3.2021., četvrtak, 17.00 sati
20.3.2021., subota, 17.00 sati
21.3.2021., nedjelja, 20.00 sati

Umirovljeni vojni specijalac Roy Pulver iznova proživljava jedan te isti dan koji uvijek završava njegovom brutalnom smrću od strane nepoznatih mu plaćenika ili prilikom bježanja od istih. Svakim novim buđenjem nakon likvidacije, Roy skuplja djelić po djelić informacija koja bi ga trebala dovesti do odgovora tko ga želi ubiti i zašto se neprestano vraća iz mrtvih te ponavlja taj kobni dan?

Ispravljajući stvari, Roy može postati najbolja verzija sebe – ako se može spasiti od ponovne smrti.

Pratite našu Facebook stranicu jer svaki tjedan organiziramo nagradni natječaj u kojemu dijelimo dvije ulaznice za neki od filmova.

Igor Kretonić