Zanimljiv vikend čeka nas u Centru za kulturu s čak tri filma na repertoaru. Poslije svega: Pad, treći je nastavak ekranizacije svjetskog bestsellera After koji piše o turbulentnoj ljubavnoj priči Tesse i Hardena. Respect je priča o jednoj od najvećih pjevačica svih vremena Arethi Franklin, a Petar Zecimir: Skok u avanturu priča je koja će razveseliti najmlađe.

Poslije svega: Pad

Izvorno ime: After We Fell
Redatelj: Castille Landon
Uloge: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Kiana Madeira
Žanr: ljubavna drama
Trajanje: 98 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

10.9.2021., petak, 20.00 sati
12.9.2021., nedjelja, 20.00 sati

Ljubav Tesse i Hardina oduvijek je bila komplicirana, ali sad su dospjeli u fazu u kojoj se izlaz ne nazire. Upravo dok se Tessa sprema donijeti jednu od važnijih odluka u životu, sve se promijeni. Hardin se još uvijek ne zna kontrolirati i sve oko nje počinje se raspadati.

Nikome ne može vjerovati, nitko nije onakav kakav se čini. Ni obitelj, ni prijatelji.

Respect

Izvorno ime: Respect
Redatelj: Liesl Tommy
Uloge: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Tate Donovan, Mary J. Blige
Žanr: biografski, drama
Trajanje: 145 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

9.9.2021., četvrtak, 20.00 sati
11.9.2021., subota, 20.00 sati

Priča o jednoj od najvećih pjevačica svih vremena Arethi Franklin. R&B pjevačicu glumi dobitnica nagrade Oscar, Jennifer Hudson, koju je Aretha osobno izabrala za tu ulogu.

Biografska drama prati pjevačicu od njenih samih početaka u Detroitu kad je kao mala curica pjevala u crkvenom zboru kojeg je vodio njen otac do superzvijezde i kraljice soula. Aretha je u svojoj dugoj karijeri imala preko sto pjesama na ljestvici Billboard, uključujući sedamnaest pjesama koje su ušle u TOP 10 pop ljestvicu, te dvadeset pjesama koje su bile na broju jedan R&B ljestvice. Osvojila je 18 Grammyija i bila je prva žena koja je ušla u Rock and Roll kuću slavnih.

Petar Zecimir: Skok u Avanturu

Izvorno ime: Peter Rabbit 2: The Runaway
Redatelj: Will Gluck
Uloge: Luka Bulić, Doris Pinčić, Slavko Sobin, Tihana Lazović, Dušan Bućan, Franjo Dijak
Žanr: animirani
Trajanje: 93 minute
Godina: 2021.
Država: SAD

9.9.2021., četvrtak, 17.00 sati
10.9.2021., petak, 17.00 sati
11.9.2021., subota, 17.00 sati
12.9.2021., nedjelja, 17.00 sati

Neko vrijeme je prošlo otkako su Petar Zecimir i Tomica zakopali ratnu sjekiru, barem prividno. Biba, Tomica i zečevi osnovali su improviziranu obitelj, ali unatoč svim nastojanjima, Petar nikako da se riješi svoje nestašne reputacije. Tražeći avanturu izvan sigurnosti vlastitog vrta, Zecimir otkriva cijeli novi svijet u kojemu se njegovi nestašluci cijene, ali u trenutku kada njegova obitelj odluči sve riskirati kako bi ga pronašla, Petar mora odlučiti kakav zec želi biti.

Igor Kretonić
Foto: Centar za kulturu Đakovo