[27.5.2023.-28.5.2023.] U centar za kulturu stigla su dva nova filma: Praznici na talijanski i Mala sirena

Praznici na talijanski

Izvorno ime: About My Father
Redatelj: Laura Terruso
Uloge: Sebastian Maniscalco, Robert De Niro, Leslie Bibb, Kim Cattrall, Anders Holm
Žanr: komedija
Trajanje: 89 minuta
Godina: 2023.
Država: SAD

27.5.2023., subota, 20.00 sati
28.5.2023., nedjelja, 20.00 sati

Urnebesna komedija o obitelji u kojoj će se svatko od nas prepoznati. Sebastian Maniscalco udružuje snage s legendarnim Amerikancem talijanskog porijekla i dvostrukim dobitnikom Oscara®, Robertom De Nirom. Radnja se vrti oko Sebastiana kojeg njegova zaručnica ohrabruje da dovede svojeg oca, frizera Salva (De Niro), na praznično druženje sa svojom superbogatom i izuzetno ekscentričnom obitelji (Kim Cattrall, Anders Holm, Brett Dier, David Rasche). Vikend se razvija u nešto što se može opisati samo kao “sukob kultura”, ostavljajući Sebastiana i Salva da na malo teži način otkriju kako je sjajna stvar u obitelji – zapravo sve.

Mala sirena

Izvorno ime: The Little Mermaid
Redatelj: Rob Marshall
Glasovi: Lana Meniga, Dino Jelusić, Martina Tomčić, Frano Mašković, Anja Šovagović Despot, Goran Grgić, Jan Kerekeš, Ruben Carović, Ana Maras Harmander
Žanr: mjuzikl, obiteljski, fantazija
Trajanje: 135 minuta
Godina: 2023.
Država: SAD

27.5.2023., subota, 17.00 sati
28.5.2023., nedjelja, 17.00 sati

Dugoočekivani i Oscarom nagrađeni glazbeni klasik studija Disney stiže na velike ekrane! Igrana verzija priče o djevojci iz mora koja zbog ljubavi odlučuje napustiti svoj bajkoviti podvodni svijet. Najmlađa kćer kralja Tritona, Ariel, žudi saznati više o svijetu s druge strane mora, a dok obilazi površinu, zaljubljuje se u poletnog princa Erica. Dok je sirenama zabranjeno komunicirati s ljudima, Ariel mora slijediti svoje srce. Sklapa dogovor sa zlom morskom vješticom Ursulom, što joj daje priliku da iskusi život na kopnu, ali naposljetku dovodi svoj život – i očevu krunu – u opasnost.

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo