Ovaj tjedan u Centru za kulturu Đakovo možete pogledati filmove: Putovanje kroz sjećanja, Psići u ophodnji, Minari i Sinonimi

Putovanje kroz sjećanja

Izvorno ime: Reminiscence
Redatelj: Lisa Joy
Uloge: Rebecca Ferguson, Hugh Jackman, Thandiwe Newton, Marina de Tavira, Daniel Wu
Žanr: akcija, romansa/ljubavni, triler
Trajanje: 148 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

21.8.2021., subota, 20.00 sati
22.8.2021., nedjelja, 20.00 sati

Nick Bannister (Hugh Jackman), privatni istražitelj uma, kreće se primamljivim ali mračnim svijetom prošlosti pomažući svojim klijentima da pristupe izgubljenim uspomenama. Živeći na rubu potonule obale Miamija, život mu se zauvijek mijenja kada preuzme novu klijenticu Mae (Rebecca Ferguson). Jednostavno pitanje izgubljenog i pronađenog postaje opasna opsesija.

Psići u ophodnji

Izvorno ime: Paw Patrol: The Movie
Redatelj: Cal Brunker
Uloge: Vesna Ravenšćak Lozić, Ana Stunić, Kristina Krepela, Gregor Klarić
Žanr: animirani
Trajanje: 88 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

21.8.2021., subota, 17.00 sati
22.8.2021., nedjelja, 17.00 sati

Psići prvi put napuštaju Adventure Bay – uvodeći nas u novi svijet Adventure Cityja. Kad psići saznaju da je Humdinger postao gradonačelnik prometne metropole, kreću u akciju kako bi spasili grad od njegove sebičnosti. Uz nove lokacije, smiješne, nove likove, ludu akciju, ova poznata CG animacija je savršen film za zajedničko uživanje najmlađih, ali i cijele obitelji.

Minari

Izvorno ime: Minari
Redatelj: Lee Isaac Chung
Uloge: Steven Yeun, Ye-Ri Han, Alan Kim, Noel Cho, Yuh-Jung Youn
Žanr: drama
Trajanje: 115 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

20.8.2021., petak, 20.30 sati, *ljetna pozornica Strossmayerovog parka u Đakovu

Film Minari, kao nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima, prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. Međutim, obiteljska se situacija u potpunosti mijenja s dolaskom prepredene, prostačke, ali nevjerojatno brižne bake. U vrtlogu nestabilnosti i izazova njihovog novog života u nimalo prijateljski nastrojenom području, film Minari prikazuje neporecivu otpornost jedne obitelji i ukazuje nam na to što je zapravo dom.

Sinonimi

Izvorno ime: Synonymes
Redatelj: Nadav Lapid
Uloge: Tom Mercier, Quentin Dolmaire, Louise Chevillotte
Žanr: drama
Trajanje: 123 minute
Godina: 2019.
Država: Francuska / Izrael / Njemačka

19.8.2021., četvrtak, 20.30 sati, *ljetna pozornica Strossmayerovog parka u Đakovu

Film nagrađivanog izraelskog pisca i redatelja Nadava Lapida, temeljen na autorovim stvarnim iskustvima, donosi priču o Izraelcu (Tom Mercier) koji dolazi u Pariz odlučan u namjeri da do temelja izbriše svoj izraelski identitet i prošlost. Ipak, u Lapidovoj ekscentričnoj i tragikomičnoj priči duhovi prošlosti ne nestaju tako lako. Sinonimi, snimljeni u francusko-izraelskoj koprodukciji, prošlogodišnji su dobitnik Zlatnog medvjeda na Berlinaleu za najbolji film, kao i nagrade FIPRESCI koju dodjeljuje udruženje filmskih kritičara.

Izvor: Centar za kulturu Đakovo