Centar za kulturu ovoga tjedna donosi nam dva nova filma. Svi sveci mafije kriminalistička je drama koja nas vraća u 60-e i 70-e godine te prati život mladog Tonyja Soprana. Obitelj Addams 2: Izlet animirana je sinkronizacija koja prati nove dogodovštine svima poznate čudne obitelji.

Svi sveci mafije

Izvorno ime: The Many Saints of Newark
Redatelj: Alan Taylor
Uloge: Alessandro Nivola. Leslie Odom Jr., Vera Farmiga, Jon Bernthal. Ray Liotta, Michael Gandolfini
Žanr: kriminalistički, drama
Trajanje: 120 minute
Godina: 2021.
Država: SAD

10.10.2021., nedjelja, 20.00 sati

Film je smješten u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća i prati događaje koji su obilježili mladog Tonyja Soprana te ga formirali u gangstera kojeg smo imali priliku upoznati u seriji Obitelj Soprano.

Obitelj Addams 2: Izlet

Izvorno ime: The Addams Family 2
Redatelj: Greg Tiernan, Laura Brousseau
Uloge: Ozren Grabarić, Jasna Bilušić, Klara Uglešić, Noa Zelenko, Dražen Bratulić
Žanr: animirani
Trajanje: 93 minute
Godina: 2021.
Država: SAD

10.10.2021., nedjelja, 17.00 sati

U prvom filmu prognani iz svoga grada, mladi bračni par Gomez i Morticia Addams sele u napuštenu ludnicu u New Jerseyju. Okruženi močvarom, sigurni i skriveni maglom na vrhu planine, osnuju obitelj. Trinaest godina njihova kći Wednesday ispituje svoju majku o svijetu izvan njihovog doma, no zabrinuta Morticia svaku njezinu znatiželju prekine strahujući od ponovnog prognanstva. Wednesday se pobuni i obitelj Addams se spusti u mali grad. Dočekani su s gađenjem i strahom i pitanje je vremena kada će se građani htjeti riješiti ove čudne obitelji. No, na kraju svih peripetija sve sretno završi i građani ih prihvate u svoj grad shvativši da su svi zapravo malo čudni.

U novom nastavku priče obitelj Addams je prihvaćena od strane svojih sugrađana i žive sretno iznad močvare. Pugsley i Wednesday su u godinama kada je djeci zadnja stvar na pameti družiti se s svojom roditeljima, no Gomez ima rješenje – obitelj Addams odlazi na obiteljski odmor.

sve o filmovima koji se prikazuju u Centru za kulturu možete vidjeti u našoj rubrici kino.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Centar za kulturu