The Batman

Izvorno ime: The Batman
Redatelj: Matt Reeves
Uloge: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, Peter Sarsgaard
Žanr: akcija
Trajanje: 176 minuta
Godina: 2022.
Država: SAD

4.3.2022., petak, 20.00 sati
5.3.2022., subota, 20.00 sati
6.3.2022., nedjelja, 20.00 sati

Nakon godina lutanja ulicama Gothama i sa tek nekoliko pouzdanih saveznika, usamljeni osvetnik postaje jedino utjelovljenje pravde među svojim sugrađanima.

Kada Gothamovu elitu napadne sadistički ubojica, niz zagonetnih tragova vodi najvećeg istražitelja podzemlja u najmračniju avanturu do sada.

Škola čarobnih životinja

Izvorno ime: The School of Magical Animals
Redatelj: Gregor Schnitzler
Uloge: Rina Zoja Radmilov, Noa Zelenko, Nikola Nedić, Marko Ožbolt, Jadranka Krištof
Žanr: avantura, obiteljski
Trajanje: 93 minute
Godina: 2022.
Država: Njemačka

4.3.2022., petak, 17.00 sati
5.3.2022., subota, 17.00 sati
6.3.2022., nedjelja, 17.00 sati

Škola čarobnih životinja šarena je vesela akcijska pustolovina prema istoimenoj knjizi nagrađivane dječje autorice Margit Auer o neobičnoj školi u kojoj djeca dobivaju čarobnu životinju za prijatelja.

Priča prati novu djevojku u gradu Idu koja je počela pohađati školu Winterstein. Teško joj je u novom razredu i ne uspijeva sklopiti prijateljstva i na prvi dan joj dopadne mjesto uz Bennija.  Učiteljica u školi upoznaje djecu s Mortimerom Morrisonom, koji putuje svijetom tražeći “čarobne životinje”. Svaka od ovih životinja je predodređena da postane srodna duša jednom od učenika. Od svih njih, pridošlica Ida i autsajder Benni prvi su u razredu koji dobiju čarobne prijatelje. Benni uz sebe ima drevnu, mudru kornjaču Henriettu, a Ida ima lukavu lisicu Rabbat.

Ida će ubrzo postati zvijezda razreda, a kada u školi počnu nestajati razni predmeti, djeca i čarobne životinje morat će se udružiti kako bi riješili misterij školskog lopova.

Sve o filmovima koji se prikazuju u Centru za kulturu možete pročitati u našoj rubrici kino.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Centar za kulturu