Centar za kulturu veljaču završava s čak tri filmske projekcije. Na repertoaru su filmovi Tom i Jerry, Monster Hunter i Jako mi je stalo.

Tom i Jerry

Izvorno ime: Tom & Jerry 
Redatelj: Tim Story 
Uloge: Dajana Čuljak, Jan Kerekeš, Dražen Čuček, Marko Cindrić, Ivan Colarić, Mirna Medaković 
Žanr: animacija, avantura, komedija 
Trajanje: 101 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

25.2.2021., četvrtak, 17:00 sati
26.2.2021., petak, 17:00 sati
27.2.2021., subota, 17:00 sati
28.2.2021., nedjelja, 17:00 sati

Jedno od najomiljenijih rivalstava u povijesti ponovno oživljava kad se Jerry useli u najljepši hotel New Yorka uoči “vjenčanja stoljeća”, prisiljavajući organizatora vjenčanja da hitno zatraži nužne mjere. Chloë Grace Moretz nalazi se u ulozi tek zaposlene Kayle, koja ima zadatak riješiti problem glodavaca u hotelu prije važnog događaja. Kayla za pomoć uzima Toma kako bi zajednički zaustavili nestašnog Jerryja.

Slijedi epska bitka mačke i miša koja prijeti uništenjem njezine karijere, vjenčanja, a moguće i samog hotela. No uskoro se pojavljuje još veći problem: zlobni i ambiciozni djelatnik koji se urotio protiv njih troje.

Monster Hunter

Izvorno ime: Monster Hunter
Redatelj: Paul W.S. Anderson
Uloge: Milla Jovovich, Tony Jaa, T.I.
Žanr: akcija, avantura
Trajanje: 103 minute
Godina: 2020.
Država: SAD

26.2.2021., petak, 20:00 sati
28.2.2021., nedjelja, 20:00 sati

Osim našeg svijeta, postoji i drugi, svijet opasnih i moćnih čudovišta koja smrtonosnom žestinom vladaju svojim teritorijem. Kad neočekivana pješčana oluja prebaci kapetanicu Artemis i njezinu jedinicu u novi svijet, vojnike će šokirati otkriće da je neprijateljsko i nepoznato okružje stanište ogromnim i zastrašujućim čudovištima koja su imuna na njihova vatrena oružja.

U očajničkoj borbi za opstanak, postrojba nailazi na tajanstevnog Lovca, čije mu jedinstvene vještine omogućavaju da uvijek bude korak ispred moćnih stvorenja. I dok Artemis i Lovac polako grade međusobno povjerenje, ona otkriva da je Lovac dio tima koji vodi Admiral.

Suočeni s opasnošću koja prijeti uništenjem njihova svijeta, hrabri ratnici udružuju svoje jedinstvene sposobnosti i udružuju se za krajnji obračun.

Film Monster Hunter temeljen je na globalnom fenomenu istoimenog serijala video igara.

Jako mi je stalo

Izvorno ime: I Care A Lot
Redatelj: J Blakeson
Uloge: Rosamund Pike, Eiza González, Dianne Wiest, Peter Dinklage
Žanr: kriminalistički, triler
Trajanje: 118 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

25.2.2021., četvrtak, 20:00 sati
27.2.2021., subota, 20:00 sati

Marla Grayson vrlo je uspješna skrbnica koja vrlo vješto zakonom manipulira u svoju korist i na štetu svojih klijenata, živeći luksuzni život na njihov račun. U trenutku kada odabere svoju sljedeću žrtvu, naizgled časnu, staru damu, prekasno shvati da izgled može itekako zavarati. Navukavši bijes ruske mafije, Marla mora iskoristiti svoj šarm i lukavost kako bi preživjela.

Pratite našu Facebook stranicu jer kao i svakog tjedna donosimo nagradni natječaj u kojemu možete osvojiti dvije ulaznice za jedan od ovih filmova.

Igor Kretonić