[13.10.2023.-14.10.2023.] Nakon što prošlog tjedna nismo imali projekcija u đakovačkom Centru za kulturu, ovoga vikenda stižu dva nova filma.

Vrapčić Richard 2

Izvorno ime: Richard the Stork and the Mystery of the Great Jewel
Redatelj: Benjamin Quabeck, Mette Tange, Simona Berman
Glasovi: Tin Rožman, Lana Blaće, Jan Kovačić, Ana Ćapalija, Dražen Bratulić, Goran Malus, Ruben Carević, Paola Slavica, Ivan Đuričić, Goran Vrbanić
Žanr: animirani
Trajanje: 84 minute
Godina: 2023.
Država: Belgija, Njemačka, Norveška

13.10.2023., petak, 17:00 
14.10.2023., subota, 17:00

Uživajući u zimovanju na Velikom jezeru u sjevernoj Africi, Richard saznaje da mu ovaj put neće biti povjerena tako časna i odgovorna misija da vodi let jata roda kući na sjever. Ne želeći se s time pomiriti, bježi na samostalno putovanje puno opasnosti i avantura. Na putu, Richard će se morati susresti s jatom vrabaca u nevolji koje će uhvatiti zle ptice marabu predvođene pohlepnim paunom Zamanom. Da bi stekle slobodu, ptice će se morati ujediniti u prijateljski tim, pokazati hrabrost i domišljatost kako bi riješile zagonetku i pronašle tajanstveno blago s draguljima.

Kreator

Izvorno ime: The Creator
Redatelj: Gareth Edwards
Uloge: John David Washington, Gemma Chan, Allison Janney, Ken Watanabe, Sturgill Simpson
Žanr: znanstvena fantastika
Trajanje: 133 minute
Godina: 2023.
Država: SAD

13.10.2023., petak, 20:00 
14.10.2023., subota, 20:00

Od vizionarskog redatelja filma Rogue One, Garetha Edwardsa, dolazi novi znanstveno-fantastični akcijski triler koji potiče na razmišljanje. Smješten pedeset godina u budućnost u kojoj se vodi rat između čovječanstva i umjetne inteligencije, Kreator je vizualno zapanjujući i potpuno originalan. Ovaj epski bezvremenski blockbuster pita se što to uistinu znači biti čovjek. Usred budućeg rata između ljudske rase i snaga umjetne inteligencije, Joshua, okorjeli bivši agent specijalnih snaga koji tuguje zbog odlaska svoje žene, regrutiran je da ulovi i ubije Stvoritelja, nedostižnog arhitekta napredne umjetne inteligencije koji je razvio tajanstveno oružje s moći da okonča rat—i samo čovječanstvo. Misija spašavanja svijeta vodi do moralne dileme kada Joshua sazna da je najveći neprijatelj čovječanstva – dijete.

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo