Centar za kulturu u ovome tjednu donosi nam dva filma: Za smrt nema vremena i Shang – Chi i legenda o deset prstenova.

Za smrt nema vremena

Izvorno ime: No Time To Die
Redatelj: Cary Joji Fukunaga
Uloge: Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Ralph Fiennes
Žanr: akcija
Trajanje: 163 minute
Godina: 2021.
Država: SAD

1.10.2021., petak, 17.00 sati
2.10.2021., subota, 20.00 sati
3.10.2021., nedjelja, 17.00 sati
3.10.2021., nedjelja, 20.00 sati

Jedna od najdugovječnijih filmskih franšiza u povijesti filma dobiva nastavak jer se tajni agent James Bond vraća na veliko filmsko platno. Karizmatičnog agenta britanske tajne službe MI6, kodnog naziva 007, portretirat će Daniel Craig, što će mu biti peta i posljednja uloga tajnog agenta.

Bond je napustio aktivnu službu, no njegova mirovina je kratkog vijeka. Dugogodišnji prijatelj iz CIA-e Felix Leiter od njega traži pomoć u borbi protiv misterioznog zločinca naoružanog opasnom novom tehnologijom.

Shang – Chi i legenda o deset prstenova

Izvorno ime: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Redatelj: Destin Daniel Cretton
Uloge: Simu Liu, Awkwafina, Michelle Yeoh, Tony Chiu-Wai Leung, Fala Chen
Žanr: akcija, avantura, SF
Trajanje: 132 minute
Godina: 2021.
Država: SAD

1.10.2021., petak, 20.00 sati

Marvel studio predstavlja još jedan superherojski akcijski spektakl o majstoru Kung fua čiji je otac član zloglasne organizacije Deset Prstenova, koju smo već imali prilike upoznati kroz ranije Marvelove filmove. Od djetinjstva obučavan za majstora borilačkih vještina, Shang-Chi je prisiljen suočiti se s prošlošću za koju je mislio da je ostavio za sobom.

U svijetu se u međuvremenu pojavila nova velika prijetnja, a Shang-Chi je ponovno uvučen u mrežu svog oca, šefa tajanstvene organizacije Deset prstenova koja se skrivala u sjeni MCU od samog početka.

Izvor: Centar za kulturu Đakovo