Proaktivnim ulaganjem u groblja svih prigradskih naselja, pa tako i najvećeg – Piškorevaca, Univerzal je proteklih godina pokazao da su groblja doista mjesta posebnoga pijeteta.

Iz Univerzala kažu kako ne mogu slijepo i nijemo promatrati napise u FB grupi “Iz Piškorevaca si ako…”, gdje predsjednik Vijeća mjesnog odbora Zlatko Mezeji objavom fotografija tamošnjega groblja s prvom proljetnom travom inicira polemiku o Univerzalovu (ne)održavanju groblja. Rasprava se, međutim, odvija u doba kada je infekcija koronavirusa život kakav smo do jučer poznavali okrenula naglavačke! U novim se okolnostima Univerzal, baš kao i cijelo društvo i gospodarstvo, morao prilagoditi posebnoj organizaciji poslovanja, u kojoj je fokus na visokim prioritetima poput prikupljanja otpada i pogrebnih usluga.

Kao integralni faktor sustava civilne zaštite obavljaju poslove koji ne smiju stati ni u izvanrednim okolnostima kojima svjedočimo! Od grobalja su danas, vjerujemo, daleko važniji život i zdravlje živih, čemu pridonosi i higijena životnog prostora, o kojoj brinemo. Zato iz Univerzala poručuju da odbacuju u spomenutoj FB grupi iznesene navode o zaboravljenom i neuređenom piškorevačkom groblju, ispisane u okolnostima prijetnje koronavirusom, na koju treba odgovoriti ostankom kod kuće, a ne obilaskom groblja u potrazi za navodnim Univerzalovim propustima, koji se “lijepe” na društvene mreže zabavljajući dežurne cinike i komentatore. Univerzalovi su radnici bez kampanje na Facebooku, unatoč epidemiji, u proteklih mjesec dana ispraznili 80.000 posuda s otpadom, besprijekorno organizirali rad Gradske tržnice u ranije nikad viđenim uvjetima i od 16. ožujka, unatoč svakodnevnoj izloženosti riziku od zaraze, s punim dignitetom obavili 42 pogreba na Gradskom groblju i grobljima prigradskih naselja!

Tisućama tulipana pobrinuli su se za đakovački proljetni kolorit, simbol života u tjeskobnom vremenu koronakrize, iz zimskog sna probudili su fontane, svakog dana bruje njihove kosilice, peru rizične javne točke kojima dnevno fluktuira veći broj ljudi, grad se neprestano higijenski održava, cvijeće zalijeva, a višestambene zgrade pojačano čiste. Činjenice govore same za sebe, no jesu li dovoljne da utišaju zle jezike?!

Izvor: Univerzal Đakovo