Nakon što je Grad Đakovo raspisao Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja gospodarstva za 2022. godinu, u petak 2. studenoga je za sve zainteresirane poduzetnike u Kući Reichsman održana radionica. Njih dvadesetak odazvalo pozivu na radionicu na kojoj su govorili zamjenik gradonačelnika Antun Galić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Sanja Rogoz-Šola, te ispred Poduzetničkog centra Đakovo Marin Hrastović koji je odgovarao na pitanja te pojašnjavao nejasnoće vezane uz prijave na Javni poziv.

Javni poziv bit će otvoren od 08. do 17. studenoga ove godine. Riječ je o potporama iz Programa poticanja razvoja gospodarstva na području Grada Đakova za razdoblje 2021. – 2023. godine, a u svrhu stvaranja uvjeta za nastanak povoljnijeg poduzetničkog okruženja koje je poticajno za cjelokupni gospodarski i društveni razvoj Grada Đakova. Navedene potpore su bespovratna financijska sredstva iz Proračuna Grada Đakova za 2022. godinu. Raspisani Javni poziv obuhvaća ukupno deset mjera među kojima su potpore novoosnovanim subjektima malog gospodarstva, za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, za novo zapošljavanje i samozapošljavanje, potom za ulaganje u standardne kvalitete, tu je i potpora za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije, za promociju na sajmovima, za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika, nadalje za sufinanciranje razvoja tradicijskih i umjetničkih obrta, za sufinanciranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita te za sufinanciranje aktivnosti turizma.

Odluka i Javni poziv te svi potrebni obrasci i dokumenti za prijavu nalaze se na mrežnoj stranici Grada Đakova te se ondje mogu preuzeti.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo