U nedjelju, 13. veljače 2022. godine, oko 20:25 sati suradnjom policijskih službenika Policijske uprave vukovarsko-srijemske i osječko baranjske, na području mjesta Kuševac na području Policijske uprave osječko-baranjske, pronađena su i uhićena dvojica muškaraca koja su u petak, 11. veljače tijekom preprate do Zatvora u Osijeku  – zbog krijumčarenja i pokušaja teškog ubojstva – zbog mehaničkog kvara uspjela pobjeći iz vozila.

Policija je oko 18:20 sati zaprimila dojavu građana da su u šumi kod Širokog Polja uočene osobe koje odgovaraju opisu bjegunaca. Dojava građana pokazala se korisnom i točnom te su policijski službenici – uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje – uhitili bjegunce na području Kuševca.

Zahvaljujući dobroj suradnji policije i građana, bjegunci su predani u Zatvor u Osijeku jer im je ranije određen istražni zatvor.

Vezano uz bijeg uhićenika iz policijskog vozila tijekom njihove preprate u Zatvor u Osijeku, ova Policijska uprava je preispitala način postupanja policijskih službenika te je utvrđeno kako nisu postupali sukladno standardnim operativnim postupcima, zbog čega će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak.

PU vukovarsko-srijemska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU vukovarsko-srijemska