U vremenu od 4. do 6. studenog na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 24 vozača osobnih automobila, dva vozača bicikla i jedan vozač teretnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola evidentirano je još 165 prekršaja od kojih 51 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 35 nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, četiri upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, dva upravljanja pod zabranom, pet upravljanja neregistriranim vozilom i 60 ostalih prekršaja.

VOZIO BICIKL S 1,92 PROMILA
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 4. studenog u 20,55 sati u Čepinu, kada je nadzoru prometa zaustavljen 56-godišnji biciklist iz Čepina. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 1,92 promila alkohola u krvi.

U petak, u 16,20 sati u Osijeku, u Ulici Ivana Gundulića kod križanja sa Dubrovačkom ulicom dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 50-godišnjak iz Osijeka, uslijed prolaska kroz raskrižje na znak crvenog svjetla na semaforu udario je u vozilo koje je prolazilo kroz raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,65 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih bodova.

U subotu, u 04,10 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila, 32-godišnjak iz Kuševca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,75 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih bodova.

U nedjelju, u 4,30 sati u Našicama, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 35-godišnjak iz Martina, uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika. Vozaču je evidentirana koncentracija od 2,56 promila u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova

Izvor: Policijska uprava osječko-baranjska
Foto: Moje Đakovo