U protekle četiri godine mandata župana Ivana Anušića na područje Đakovštine izravno je investirano nešto više od 95 milijuna kuna, od čega u Grad Đakovo 63,20 milijuna kuna i to za projekte na području zdravstva, obrazovanja i infrastrukturnih radova. Obnovljene su zgrade javne namjene ukupne vrijednosti 19.851.674,44 kune, izvedeni su radovi u Domu zdravlja u Đakovu kroz projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ vrijedni 4.461.751,99 kuna, a rekonstruiran je i dograđen Dom za stare i nemoćne u Đakovu, čija je ukupna vrijednost 1.410.324,94 kuna.

Župan Ivan Anušić naglasio je kako su vrijedne investicije u Grad Đakovo i okolne općine samo dokaz da se vizijom i kvalitetnim projektima može postići ravnomjeran razvoj svih krajeva Osječko-baranjske županije, čemu se posvetio od početka mandata 2017. godine.


– Ugodno me iznenadila informacija da je Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine imala 63,20 milijuna kuna izravnih investicija na području Grada Đakova. Obnovljeno je šest zgrada osnovnih i srednjih škola u vrijednosti gotovo 20 milijuna kuna. Kroz projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Županije“ obnovljen je Dom zdravlja OBŽ u Đakovu, preuređena je i rekonstruirana zgrada nekadašnjeg rodilišta u niz specijalističkih i ordinacija opće medicine – rekao je župan Anušić. Zahvaljujući ovoj županovoj inicijativi građani Đakova i Đakovštine dobili su ordinacije opremljene novom dijagnostičkom opremom te kvalitetniju skrb i bolju uslugu, zbog čega specijalističke pretrage ne moraju obavljati u bolničkim centrima. Također, za vrijeme četverogodišnjeg Anušićeva mandata značajna sredstva uložena su u projekte na području devet općina đakovačkog kraja, nešto više od 30 milijuna kuna, a tim su investicijama mještani dobili kvalitetnu infrastrukturu koja je zasigurno podigla kvalitetu njihova života. – Naglasak smo stavili prije svega na energetsku obnovu školu, sufinanciranje besplatnog školskog obroka te dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu putem koje smo obnovili, nadogradili i opremili ambulante na tom području. Također, nastojali smo sudjelovati u projektima izgradnje i rekonstrukcije cesta jer smo svjesni da je prometna povezanost preduvjet razvoja svakoga kraja – istaknuo je župan Anušić.

Još jedan važan projekt kojeg je inicirao župan Ivan Anušić na području cijele županije, pa tako i Đakova i Đakovštine je besplatan školski obrok za sve osnovnoškolce za koji je ukupno izdvojeno 2.875.972,64 kuna, a Županija je pored toga uložila milijunska sredstva  i u druga kapitalna ulaganja u osnovnim školama, poput izgradnje dvorana u  Đakovačkim Selcima i Satnici Đakovačkoj čime sada gotovo sve matične osnovne škole u Županiji imaju dvoranu. One će osim učenicima poslužiti za rekreaciju i široj zajednici.

Ukupno je za vrijeme mandata župana Ivana Anušića na područje devet općina đakovačkog kraja uloženo više od 30,5 milijuna kuna kojima se značajno podigla kvaliteta života prije svega u komunalnoj i cestovnoj infrastrukturi, a župan je prepoznao i ogroman turistički potencijal Đakovštine kojeg će zajedno s čelnicima lokalne samouprave nastaviti razvijati i u sljedeće četiri godine.

Ovaj članak je postavljen prema Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma