U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Đakovo, danas (23. siječnja 2024. godine) je održana završna konferencija projekta „Stemovci u borbi za spas planeta Zemlje“, u sklopu kojeg su učenici i nastavnici škole proveli niz različitih aktivnosti i istraživanja s ciljem dodatnog jačanja svog znanja i vještina. Partneri na projektu bili su Otvorena računalna radionica iz Zagreba koja je provodila edukacije i radionice s timom učitelja uključenim u projekt i GeoCamp Iceland koji je sudjelovao u razmjeni iskustava, izradi kurikuluma za 12 izvannastavnih aktivnosti te izradi i realizaciji zajedničkog projektnog zadatka. Završnoj konferenciji nazočili su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul i zamjenik župana Josip Miletić.

– Ovim se projektom nastojalo dodatno potaknuti učenike na bavljenje STEM aktivnostima, osnažiti njihova znanja i vještine te moć zapažanja i zaključivanja. Posebna vrijednost projekta je i nabava dodatne opreme koja će služiti budućim generacijama, a zahvale za njegovu realizaciju, osim vrijednim nastavnicima škole, idu i partnerima projekta te osnivačima programa „Stemovci u borbi za spas planeta zemlje“.  Želja nam je da marljiva i talentirana djeca budu lokomotiva uspjeha kako u svojim školskim sredinama, tako i u cijeloj našoj zajednici jednoga dana – kazao je Miletić.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul istaknula je kako Osječko-baranjska županija podržava sve škole koje su se uključile u STEM projekte.

– Iznimno nam je važno dodatno opremiti škole i učenicima pružiti najsuvremenije oblike učenja, kao i kabinete koji su prilagođeni takvom učenju. S ponosom ističemo da škola ima najsuvremenije kabinete za kemiju i fiziku u kojima djeca imaju teleskope, dronove i svu suvremenu opremu koju rijetko koja škola ima. Osim toga, velika je vrijednost ovog projekta dodatna edukacija učitelja jer će oni svo stečeno znanje prenijeti budućim generacijama – naglasila je Glavaš Kul.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija