Završili su 58. Đakovački vezovi, ali to nikako ne znači da su događanja u gradu prestala. Kako bi se nastavilo s događanjima pobrinula se ekipa iz košarkaškog kluba „Đakovo“ koja još jednom na Strossmayerovom trgu ispred katedrale organizira turnir ulične košarke SLAVONIJA OPEN.

Turnir se održava već devetu godinu te se svrstao na mapu poželjnih turnira ovakve vrste u Hrvatskoj, a već je nekoliko godina i u kalendaru seniorskog 3×3 prvenstva Hrvatske koje se ove godine organizira u okviru udruge 3×3 HRVATSKA podržane od strane Hrvatskog košarkaškog saveza.

Pobjednik turnira osigurava nastupa na Završnom turniru u Ninu. Pravo nastupa u seniorskom dijelu imaju sve ekipe neovisno iz koje države dolaze. Jedini uvjet za ekipe koje žele ujedno sudjelovati i u 3×3 Prvenstvu Hrvatske jest da imaju minimalno 2 igrača uključujući i kapetana koji su hrvatskog državljanstva.

SLAVONIJA OPEN će se održati u dva natjecateljska dana s tim da svaka kategorija nastup počinje i završava u istom danu.

Natjecanje će se održati u nekoliko kategorija:

Petak, 12. srpnja (poslijepodne)
– U19
– U15
– U13

Subota, 13. srpnja (cijeli dan)
– seniori (pobjednik završnica PH Nin)
– djevojke
– U17 (pobjednik završnica PH Karlovac)
– početnici

Nagradni fond seniori
1. 2000 eura
2. 600 eura
3. 200 eura
4. 200 eura

Nagradni fond djevojke
1. 400 eura
2. 200 eura
3. 100 eura
4. 100 eura

Mlađe kategorije dobit će prigodne nagrade organizatora i sponzora te pehare i medalje.

Svi sudionici dobiju turnirsku majicu i bon za piće.

Kotizacija za seniorski turnir iznosi 50 eura i potrebno ju je uplatiti prije početka. Podaci za uplatu:

Ime: Košarkaški klub ĐAKOVO
Adresa: Matije Gupca 13, Đakovo
IBAN: HR3123600001102503946

Kotizacije za mlađe uzraste nema kao i kotizacije za natjecanje djevojaka!

Postoji i dobra vijest za sve one koji se iz nekog razloga neće moći ovoga vikenda naći na Strossmayerovom trgu. Atraktivne poteze igrača i spektakularnu kulisu Strossmayerovog trga ove godine u direktnom prijenosu moći će se popratiti na poznatoj sportskoj TV platformi ARENA SPORT te na streaming YouTube servisu Hrvatskog košarkaškog saveza HKSTV-u.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Košarkaški klub Đakovo