Ova neobična godina donosi i neobično izdanje ARLA-e. Ovogodišnja ARLA, jubilarna deseta, u centar stavlja radionice koje će se odviti krajem mjeseca, ali neće izostati ni onaj koncertni dio budući da u ponedjeljak u Strossmayerovom parku nastupaju čak 3 izvođača: J. R. August, Darko Rundek Kvartet i Portman.

J.R. August, pravog imena Nikola Vranić, mladi je, ali sve popularniji glazbenik iz Zaboka. Za svoj prvi album Dangerous Waters dobio je brojne nagrade: tri nagrade Porin, među kojima je i Porin za album godine, nagrade u tri kategorije nezavisne novinarske nagrade Rock&Off te je nominiran za nagradu IMPALA za europski indie album godine.

O Darku Rundeku ne treba puno trošiti riječi jer njegov dugogodišnji rad govori sam za sebe, počevši od Haustora i hitova poput Šal od svile, Šejn, Bi mogo da mogu i ostalih, nastavno na kasniju karijeru i hitove poput Apokalipso i Ruke. Uz Rundeka, Kvartet čine i Ana Kovačić na tenor i sopran saksofonu, ukuleleu, bas gitari i klavijaturama, Miro Manojlović na akustičnim i elektronskim udaraljkama i Roko Crnić na kontrabasu, bas gitari i gitari.

Portman je instrumentalni trio iz Našica koji postoji od 2004. godine. Do sada su izdali dva albuma – Pereskesije 2009. i The Man Who Carries A Light 2013. godine, te su izdali i jedan demo uradak. Također, u svojoj diskografiji broje i dvije himne Ferragosto Jam festivala – Kukavica (2012.) te Vanilija (2015.)

Od 27. do 30. kolovoza Arla prelazi u nešto drukčije izdanje.:

27. kolovoza: “RestArt – putem (re)kreacije”

28. kolovoza: “Piknik”

29. kolovoza: “Putokaz” i “Landart”

29. kolovoza: Putopisno predavanje i radionica Maje Klarić

30. kolovoza: “Dost’ dobra nedjelja na Bajeru”

Sve radionice detaljnije ćemo najaviti nešto kasnije.

Igor Kretonić