U vremenu od 15. do 16. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 10 vozača osobnih automobila, 3 biciklista i 1 vozač teretnog automobila koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u srijedu, oko 11,10 sati, na državnoj cesti broj 2, južnoj osječkoj obilaznici 106. brigade ZNG RH, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnjak iz Osijeka.
Evidentirano mu je 3,31 promila alkohola u krvi.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U srijedu, oko 13,10 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnjak iz Podgorača, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Vozač je unazad 14 mjeseci dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilom pod zabranom te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.
Vozač je doveden na Općinski sud i od strane suda mu je produljeno zadržavanje na 15 dana.
 
Oko 20,30 sati, u Valpovu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila, 40-godišnjak iz Belišća, oduzeo je prednost prolaska biciklisti.
Evidentirana mu je koncentracija od 1,12 promila alkohola u krvi.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 24.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i sedam negativnih prekršajnih bodova.
 
Oko 21,30 sati, u Osijeku, na raskrižju Srijemske i Lošinjske ulice, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 24-godišnjak iz Tenja, uslijed neprilagođene brzine kretanja osobnim automobilom udario je u osobni automobil koji se nalazio zaustavljen na navedenom raskrižju.
Evidentirana mu je koncentracija od 0,71 promila alkohola u krvi.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.500,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.
 
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća u kojima je u dvije nesreće tri osobe lako ozlijeđene, dok je u šest nesreća nastala materijalna šteta.
Sedam prometnih nesreća se dogodilo na području Osijeka, a jedna na području Belišća.  

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo