Jučer, 5. kolovoza u 9,30 sati polaganjem vijenca, paljenjem svijeće i molitvom ispred spomen ploče sa sedam hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu, postavljenoj na zgradi Općine Punitovci čelništvo Općine, predstavnici udruga, društava i Matica slovačkih koje djeluju u punitovačkoj općini uz voditelje programa Zaželi i Širenje mreže socijalne usluge u zajednici obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u spomen na 26 godina veličanstvene vojno- redarstvene operacije hrvatskih snaga, Oluje.

„Hrvatske snage su u hrvatski kraljevski grad Knin, do tada simbol velikosrpske agresije, ušle 5. kolovoza 1995. godine oko 9.30 sati. Ovim simboličkim činom pokazujemo zajedništvo u očuvanju stečevina Domovinskog rata, ali i zahvalnost, jer slobodu dugujemo ponajviše njima, poginulim hrvatskim braniteljima, rečeno je.

Na spomen ploči su imena braće Stjepana i Zlatka Kolarika iz Jurjevca Punitovačkog, Željka Kovačevića i Josipa Perića iz Punitovaca, Marijana Batoreka i Tomislava Đurišića iz Josipovca Punitovačkog i Željka Šimića iz Krndije.

Predsjednik punitovačke Udruge veterana 122. brigade Igor Kovačević i načelnica Jasna Matković zahvalili su na odazivu i pozvali na druženje u vijećnicu Općine.

Foto: Ustupljena fotografija