U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći 2 osobe su lako tjelesno ozlijeđene dok su tri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.  

Na području Osijeka, Belog Manastira, Đakova i Našica evidentirali smo po jednu prometu nesreću.

Jučer, 1. ožujka, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirali smo 3 vozača osobnog automobila i 1 biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je oko 22,35 sati, u Osijeku, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,26 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 11,25 sati, u Strizivojni, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač, 52-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,24 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 16500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo