“S Isusom u patnji”, naziv je izložbe koja je jučer, u subotu 5. studenoga, pred brojnom publikom otvorena u Spomen muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu.

Autorica izložbe mlada je čakovečka umjetnica Eva Vukina, koja se đakovačkoj publici predstavila radovima nastalim u protekle tri godine, a koji su posvećeni domovini, braniteljima, uz stalnu Isusovu prisutnost. Na nekima od slika su i hrvatski sveci i blaženici.

Prisutne u Muzeju pozdravio je njegov ravnatelj vlč. mr. Tadija Crnjak, dok se u ime Grada Đakova autorici, publici i svima nazočnima obratio predsjednik Gradskog vijeća Pavo Cindrić. Uz pohvale autoričinom radu istaknuo je kako je važno da ona, kao mlada žena koja je rođena 1993. godine, na ovaj način njeguje sjećanje i širi istinu o Domovinskom ratu. Sama autorica Eva Vukina je rekla da je prvi puta u Đakovu, no da je o đakovačkoj katedrali slušala na predavanjima. Govoreći o radovima rekla je kako je prva nastala slika uplakane vukovarske djevojčice u plavom kaputiću kojoj su na rame ruke položili Isus i njegova majka. Sve svoje slike, kazala je, dijeli putem društvenih mreža.

Izložbu su zajedno otvorili nadbiskup đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić i krčki biskup mons. dr. Ivica Petanjak.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo