Turistička zajednica grada Đakova organizira dana 9. travnja 2022. godine (subota) Uskrsni gastro fest.

Suorganizator događaja je Muzej Đakovštine, a partneri su KUD „Lipa” Semeljci, Srednja strukovna škola Antuna Horvata, Udruga „Kreativa za kulturu” i Lag „Strossmayer”.

Program:

9:00 – 13:00 – Izložba i prodaja proizvoda – Ulica pape Ivana Pavla II (Korzo)

9:00 – 11:00 – Radionica šaranja jaja voskom pod vodstvom Mihaele Šogorić – kuća Reichsman

*obvezne prijave za radionicu u TZG Đakova, 031/811-233 (ponedjeljak – petak 8:00 – 14:00)

11:00 – Uskrsna potraga, Udruga „Kreativa za kulturu” – Strossmayerov park

Ovaj se gastro fest održava od 2010. godine te privlači sve veći broj posjetitelja i izlagača.

Na Uskrsnom gastro festu u Đakovu u Ulici pape Ivana Pavla II (Korzo), svoje će proizvode predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, udruge i domaće radinosti.

Radionica tradicionalnog šaranja jaja voskom održat će se pod vodstvom Mihaele Šogorić koja sa svojim suradnicima iz Semeljaca veliku pažnju posvećuje očuvanju ovog običaja. Radi se o starom seoskom načinu šaranja jaja, kako su to radile njihove bake i prabake – voskom, a potom bojanju u bojama koje su napravile od obične grafitne olovke. Broj mjesta za radionicu je ograničen te su potrebne prijave na gore navedeni kontakt.

Udruga „Kreativa za kulturu” pripremila je zabavnu potragu za pisanicama u Strossmayerovom parku gdje će najmlađi imati priliku sudjelovati u potrazi za čokoladnim pisanicama. No to nije sve, za najbolje su osigurani slatki poklon paketići.

KUD „Lipa” Semeljci uz potporu Muzeja Đakovštine uskrsnom tematikom uredit će izlog kuće Reichsman.

Cilj ovog gastro festa promocija je ukupne ponude i tradicije Slavonije i Baranje u vidu eno-gastronomske ponude, ponude turističkih suvenira, prezentacije kulturne baštine i radionica.

Izvor|Foto: TZ Grada Đakova