U subotu, 16. studenog 2019. u Đakovu je otvorena nova udruga. Udruga se zove Maštaonica, a nudi edukativno-zabavne sadržaje za djecu i odrasle. Trenutno su u tijeku prijave za dva programa: “Priprema, pozor, učenje” i “Od hvatanja do shvaćanja”.

Program “Priprema, pozor, učenje” kreće u srijedu, a svi koju su zainteresirani mogu se još uvijek javiti. U ovom programu učenici mogu naučiti kako učiti, kako planirati i organizirati učenje, kako koristiti mnemotehnike i umne mape te tako poboljšati pamćenje, koncentraciju i sl.

Program “Od hvatanja do shvaćanja” namijenjen je djeci od 4 do 8 godina, a obuhvaća aktivnosti iz Brain Gyma, Montessori pedagogije i Bal-a-vi-x-a, odnosno osmišljen je kako bi se razvijale fina i gruba motorika, koordinacija, ravnoteža, auditivna pozornost i sl. Prijave za program “Od hvatanja do shvaćanja” su u tijeku.

U subotu, 23.11. organiziraju edukaciju za učitelje i sve koji rade s djecom, a nude 4 sata praktičnih aktivnosti koje se izravno mogu prenijeti u razred. Aktivnosti su osmišljene za emocionalni, socijalni i tjelesni razvoj djece.

Udruga se nalazi u Ulici I.G.Kovačića 5, a njezini osnivači su Antonija Radoš, Zrinka Eberhardt i Ivana Borko.

Vrijeme održavanja programa “Priprema, pozor, učenje” bit će srijedom od 18.30 do 19.30 za mlađu skupinu, a za stariju od 20.00 do 21.00.

Program “Od hvatanja do shvaćanja” bit će utorkom i četvrtkom za mlađu skupinu od 17.00 do 18.00, a za stariju od 18.30 do 19.30.

Kontakti: