Gradska “žila kucavica” Ulica bana Jelačića iduće će subote 22. rujna postati mjesto predstavljanja lokalnih obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, domaćih radinosti i udruga na Festivalu umijeća Obruč. Organizatori su već petoga ovakvog izložbeno-prodajnog programa, smještenog na cesti najživlje đakovačke ulice, Grad Đakovo kao glavni organizator, Turistička zajednica, Udruženje obrtnika i Univerzal, koji i na ovaj način žele potaknuti domaće obrtnike i proizvođače na predstavljanje svega onoga što nastaje radom njihovih vrijednih ruku i što se može ponuditi sugrađanima, ali i gostima Srca Slavonije, kao kvalitetan domaći proizvod.

– Ovim festivalom Grad nastoji promovirati obrtništvo koje, iako duboko ukorijenjeno u identitetu i tradiciji Đakova, danas opet prolazi teško razdoblje. Dok se bore za svoj prostor na tržištu roba i usluga, želimo ih ohrabriti i pružiti im podršku, kaže zamjenik gradonačelnika Robert Francem.

Sudjelovanje je prijavilo 35 izlagača, doznaje se u Turističkoj zajednici, što nije konačna brojka, a Obruču se kao festivalski partner pridružuje Srednja strukovna škola Antuna Horvata, koja će promovirati strukovna zanimanja i u “špici” dana organizirati tematske radionice. Festival počinje u 10 sati ujutro. U zabavnom dijelu Obruča nastupit će Giuliano, za kojega će publiku od 19 sati zagrijavati Cotyda band. Za najmlađe su u Dječjem kutku pripremljene igraonice na otvorenom i oslikavanje lica od 10.30 i 17 sati.

Zbog Obruča promet Jelačićevom ulicom, od broja 47 do križanja sa Starčevićevom, bit će zatvoren od subote u 6 sati do nedjelje 23. rujna u 10 sati, pa će se za to vrijeme voziti obilaznim pravcima.


Program Festivala umijeća Obruč 2018.

10,00 sati Predstavljanje i prodaja proizvoda obrta, OPG-ova, domaćih radinosti i udruga (do 24,00 sata)

10,00 sati Predstavljanje strukovnih zanimanja, radionice, degustacije i izložba proizvoda: Srednja strukovna škola A. Horvata (do 13,00 sati)

10,30 sati “Dječji kutak” – Face painting i razne dječje aktivnosti (do 12,00 sati i od 17,00 sati do 18,30 sati)

19,00 sati GLAZBENI PROGRAM: POZORNICA U ULICI BANA JOSIPA JELAČIĆA – BESPLATAN ULAZ

? COTYDA BAND
? GIULIANO

 

Danijel Geošić