Udruga za rekreaciju i sport Đakovo, zajedno s Turističkom zajednicom Grada Đakova ove subote. 15. svibnja, organizira aktivnost “Kretanjem zdravlje”.

“Kretanjem zdravlje” sastojat će se od nekoliko manjih aktivnosti, a prva od njih, hodanje dionicom otprilike 6 km, održat će se ove subote.

Start aktivnosti je od 10:30 do 14:30 sati ispred dvorane Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića.

Prilikom prijave svaki sudionik dobiva karticu s rutom koju je potrebno pokazati volonterima na kontrolnim točkama i dobiti potvrdu obilaska iste. Pri povratku na početnu točku, svaki sudionik dobiva karticu s naljepnicom da je uspješno završio prvi zadatak. Istu karticu nosi sa sobom na sve sljedeće aktivnosti. Cilj je skupiti četiri kartice do kraja godine.

Krenuti u šetnju ili trčanje, može se u razdoblju između 10:30 do 14:30 sati kada će volonteri biti na kontrolnim točkama. Pazite na vrijeme starta kako bi stigli na početnu točku prije 15:00 sati.

  1. START – OŠ Josipa Antuna Ćolnića
  2. PRVA kontrolna točka – Strossmayerov park
  3. DRUGA kontrolna točka – Bajer kod Kauflanda
  4. CILJ – OŠ Josipa Antuna Ćolnića

Primjer rute možete vidjeti na plakatu:

PROVODIT ĆE SE ČETIRI AKTIVNOSTI TIJEKOM GODINE: SVIBANJ (hodanje cca 4 km ), SRPANJ (vožnja biciklom cca 10 km ), RUJAN ( hodanje cca 10 km ), PROSINAC( Đakovačka božićna utrka 5 ili 10 km )

Igor Kretonić
Foto: ilustracija/Pixabay