Danas tijekom poslijepodneva veći dio grada Đakova i njegovih prigradskih naselja ostao je bez pitke vode zbog kvara na glavnom vodoopskrbnom cjevovodu u Ulici Petra Preradovića.

Do kvara je, kako je večeras na licu mjesta pojasnio direktor Đakovačkog vodovoda d.o.o Ivan Kočić, došlo uslijed izvođenja radova na projektu Aglomeracije Đakovo. Radnike koji ulažu velike napore kako bi se kvar uklonio večeras je obišao gradonačelnik Marin Manadrić. Rekao je kako se uslijed izvođenja radova na aglomeracijskom sustavu ponovno dogodila greška te da su u tijeku radovi na sanaciji kako bi svi ponovno dobili vodu.

– Nadam se da će se kvar što prije ukloniti i da će ljudi dobiti vodu. Najkasnije do jutra kad je voda najpotrebnija. Ono što želim reći je da ovo nije prvi puta, strpljenje građana i mene kao gradonačelnika polako dolazi kraju. Za sutra najavljujem sastanak s investitorom, nadzorom i izvođačima. Nedopustivo je ovo što se događa u Preradovićevoj, ali i dalje, rekao je gradonačelnik.

Konkretno, o današnjem slučaju, pojašnjenje je dao direktor Đakovačkog vodovoda d.o.o. Ivan Kočiš. Kazao je kako je riječ o propustu izvođača radova u Preradovićevoj ulici.

– Otvorili su cjevovod pod tlakom u prijepodnevnim satima i dogodio se pad tlaka u gradu i naseljima koji gravitiraju našem crpilištu Trslana. Izvođači koji napravili propust trenutno otklanjaju kvar, nadamo se da će bit uspješno otklonjen do jutra i da ćemo u jutarnjim satima ponovno imati opskrbu vodom, rekao je Kočiš. Dodao je i kako se nada da sličnih problema više neće biti. -Treba pojasniti da su izvođači u ovoj fazi radova trebali prespojiti na novi cjevovod koji je položen, međutim došlo je do manjka koordinacije između Đakovačkog vodovoda i izvođača radova i tom se prilikom dogodio ovaj propust za kojeg se nadam da će što prije biti uklonjen, rekao je Kočiš.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost