Mladi je Đakovčanin Ivan Ćurić (26) iz obiteljske kuće u Ulici Stanka Vraza otišao u ponedjeljak 21. svibnja. Otad se nikomu nije javio, nedostupan je i smatra se nestalom osobom. Visok 184 cm Ivan je, kada je posljednji put viđen, imao sivu majicu dugih rukava s kapuljačom, plave rifle i plave adidas tenisice, a prepoznatljiv je po ožiljku iznad desne sljepoočnice.

Tjedan dana prije Ivanova nestanka, u nedjelju 13. svibnja nestao je i Josip Talas (24) s prebivalištem u Ulici Augusta Šenoe. Dva je dana kasnije, u utorak 15. svibnja, Josip viđen kod sestre u Beču, nakon čega mu se gubi svaki trag. Mladić visok 170 cm tada je nosio gornji dio sive trenirke s kapuljačom, bijelu kratku majicu, tamnoplavu trenirku-hlače i tamno plave tenisice.

Josip Talas zvani Tale zadnji se put oglasio na Facebooku 13. svibnja sat vremena poslije ponoći, nakon što je prethodno na svome otvorenom profilu pisao o puncu s kojim se zamjerio jer mu je ovaj, po Talasovim navodima, "oteo" tek rođenog sina i suprugu, zbog čega je Talas najavljivao bitku za dijete sudskim putem, odbacujući ideju o bilo kakvom nasilnom ponašanju kako bi riješio probleme. Ovaj 24-godišnjak, koji je donedavno vodio ugostiteljski posao u pivnici Z bar u Gupčevoj ulici u Đakovu, u istoj objavi spominje i privođenje na policiju koju, međutim, hvali za korektnost. "Nek svi upamte da sam spreman cijelu Hrvatsku preokrenuti naopačke za svoga sina", napisao je Talas 10. svibnja na FB-u. Slične je poruke o borbi za sina ostavljao i na korzu.

Josipov i Ivanov nestanak prijavljeni su policiji i zabilježeni online u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba Ministarstva unutarnjih poslova (NENO), gdje se popunjavanjem obrasca informacijama, koje eventualno netko posjeduje, može pomoći policiji i obiteljima u traženju nestalih osoba. Korisne se informacije također mogu dojaviti izravno na broj 192 ili e-poštom na adresu [email protected].

U ovome su trenutku u Hrvatskoj 2.603 nestale osobe, što uključuje i stradalnike Domovinskog rata, ali i maloljetnike koji često bježe iz ustanova ili iz svojih domova.