11. DANI LUKE BOTIĆA, tradicionalna kulturna manifestacija održava se od 19. do 22. kolovoza u Kaštel Lukšiću, Đakovu i Bickom Selu (Općina Garčin). Manifestacija započinje u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću 19. kolovoza u 20.00 sati predavanjem dr. Jurice Botića: Luka Botić i Bosna te nastupom đakovačko-zagrebačke glazbenice i pjesnikinje Zrinke Posavec, uz pratnju Ambrozija Puškarića na gitari. Organizator kaštelanskog dijela manifestacije je Udruga za revitalizaciju sela Opor Botići iz Kaštela.

Program se nastavlja u Đakovu, u petak 21. kolovoza 2020., u Rock klubu King u Đakovu u 19.00 sati, kada će najprije biti predstavljen Zbornik Dana Luke Botića broj IV, najbogatiji sadržajem i brojem stranica. Zbornik ima tri tematske okosnice: 190 godina od rođenje Luke Botića, Zvonimir Benčević utemeljitelj Đakovačkih vezova i obitelj Benčević – te U svijetu đakovačkih bajki – 80 godina od objavljivanja kapitalnog rada Milene Papratović i umjetnički odjeci rada u Đakovu. U Zborniku će se predstaviti učinci prethodnih Dana Luke Botića te drugi tekstovi, među kojima je najviše prikaza knjiga. Program se nastavlja u  19.30, kada će   se održati predstavljanje knjige brodske književnice Darije Mataić Agičić: Otoci, prozni zapisi, (Krešendo, 2020.), a u 20.00 sati predstavit će se šesta i sedma knjiga Sabranih djela Nikole Tordinca Hrvatski narodni običaji pjesme i plesovi Hrvata iz Bosne i Hercegovine i Mađarske (VI), Izabrane pjesme Nikole Tordinca iz rukopisne ostavštine (VII) (Đakovački kulturni krug 2019, 2020) te će se po prvi puta moći upoznati jednog od najvažnijih i najplodnijih đakovačkih književnika i kao pjesnika.

Završni događaj prvoga dana đakovačkog izdanja Botićevih dana bit će predstavljanje monografije dr. Ivice Đuroka: Antun Vidaković- utemeljitelj kazališta (Hrvatsko kazalište u Pečuhu, 2020.) i projekcija dokumentarnog filma o velikanu hrvatske kulture Antunu Vidakoviću, utemeljitelju prvog hrvatskog profesionalnog kazališta izvan granica Republike Hrvatske. U glazbenom  programu nastupaju Matej Imrović i Luka Batarilo.

U subotu 22. kolovoza 2020., na smrtni dan Luke Botića, na đakovačkom Gradskom groblju u 10.00 sati položit će se vijenci i zapaliti svijeće kod grobnice Luke Botića. Program se nastavlja u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera Hrvata otvaranjem izložbe Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata: 150 godina Bunjevačkih i šokačkih novina

U istom prostoru slijedi predstavljanje dva kapitalna zbornika, o dva velika đakovačka i srijemska biskupa:  Pavao Matija Sučić, 250 godina od rođenja, Hazu, Zagreb-Đakovo 2018.; In caritate, humilitatae et vitae simplicitate, 100 godina od rođenja biskupa Ćirila Kosa, Hazu, Zagreb-Đakovo 2020.

Đakovački dio programa zaključuje Božidar Petrač predstavljanjem  knjige Emmanuela Mouniera: Rasprave o personalizmu, Zagreb, Alfa, 2019.

Program se seli u Brodsko-posavsku županiju, Općinu Garčin, odnosno Bicko Selo, u kojem će se održati interdisciplinarni znanstveno-stručni skup: VALENTIN BENOŠIĆ I BICKO SELO, U KONTEKSTU SLAVONSKE I HRVATSKE KNJIŽEVNOSTI

Glavni organizator đakovačko-garčinskog programa je Đakovački kulturni krug, a suorganizatori su Društvo hrvatskih književnika, Društvo hrvatskih književnika, Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Subotica, Srbija, Hrvatsko kazalište u Pečuhu, Udruga povjesničara i baštinika zavičajne starine Slavonije, Baranje i Srijema, Brodski kulturni krug PANNONIAE GLORIA i UKUD Biđani (Bicko Selo)

Pokrovitelji su Grad Đakovo, Osječko-baranjska županija i Općina Garčin. 

Igor Kretonić