U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, gdje su u dvije prometne nesreće tri osobe lako tjelesno ozlijeđene.

U razdoblju od 15 do 17. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 27 vozača (22 vozača osobnog automobila i 5 vozača bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

U navedenom periodu osim alkohola, evidentirano je još 254 prekršaja od kojih 123 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 22 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 7 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 79 ostali prekršaji.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 17. listopada, u 19,50 sati u Markovcu Našičkom, kada je u prometu zaustavljen vozač osobnog automobila  40-godišnji hrvatski državljanin iz Vukojevaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 3,16 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 15. listopada, u 00,00 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 42-godišnji hrvatski državljanin iz Popovca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,38 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.  

U subotu, 16. listopada, u 20,30 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, Vozač osobnog automobila 44-godišnji hrvatski državljanin iz Vrbice je uslijed nepropisnog obilaženja udario u parkirani automobil i napustio mjesto prometne nesreće. Naknadno je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,08 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 17. listopada, u 22 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je 38-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozaču je preliminarnim testiranjem očitana reakcija na drogu tipa kokain te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: ilustracija/Pixabay