U zagrebačkoj Laubi sinoć je predstavljena monografija Dubravka Matakovića čiji je izdavač Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo. Riječ je o autoru koji već godinama objavljuje svoj strip poznatiji kao ‘Overkloking’ na portalu Net.hr.

Kako je istaknuo sam autor, ova strip monografija zamisao je njegovog kolege akademskog slikara Hrvoja Duvnjaka s kojim radi na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.  Kroz poglavlja koja su posvećena Matakovićevim likovima u knjizi se nalazi dobar dio njegovih stripova, od sredine osamdesetih prošloga stoljeća pa do najnovijih. Knjiga je prožeta tekstovima Gorana i Paule Rem, Borisa Becka, Marte Banić i Lea Rafolta koji je i urednik izdanja, a i sam Mataković je napisao uvodne tekstove o tome kako su likovi nastajali. O monografiji su govorili ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Đakovo Kristina Podgornik, jedan od autora tekstova Boris Beck, Hrvoje Duvnjak i sam autor.

Predstavljanju monografije nazočio je ministar obrane RH Mario Banožić, saborski zastupnik Mladen Karlić i gradonačelnik Grada Đakova i saborski zastupnik Marin Mandarić. Knjiga sadrži 640 stranica i teška je čak tri i pol kilograma.

Izvor|Foto: Grad Đakovo