Povodom obilježavanja Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje učenici iz Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića iz produženog boravka su sa svojim učiteljicama Josipom Ćorić i Kristinom Karajko organizirali malu humanitarnu akciju.

Svake se godine u školama održavaju različite manifestacije povodom Dana kruha, a ove je godine ekipa iz boravka odlučila to učiniti na drugačiji način čime su željeli tim danima dati humanitarnu notu.

Učenici su prikupljali hranu i različite potrepštine za Socijalnu samoposlugu u Đakovu. Naime, Socijalna samoposluga je putem društvenih mreža objavila da im trebaju namirnice što ih je potaknulo da to i učine. Uz odličnu suradnju i odaziv roditelja, u vrlo kratkom roku skupili su dosta namirnica te su ih 20. listopada predali volonterima i sestri Karmeli koja je voditeljica samoposluge.

Učiteljice vjeruju da je ovo jedan od načina da kod učenicima razviju senzibilnost za druge i za pomaganje, ali se osim toga nadaju da će svojim činom potaknuti druge sugrađane da se odazovu i doniraju različite potrepštine.

Mala humanitarna akcija zabilježena je i objektivom kamere pa će se uskoro moći i pogledati na YouTubeu.

Izvor: Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo