Učenike i njihove profesore iz Španjolske, Turske i Rumunjske danas je u Maloj gradskoj vijećnici ugostio gradonačelnik Marin Mandarić.

Gosti iz spomenutih zemalja u sedmodnevnom su posjetu našem gradu, a ovdje borave u okviru provedbe projekta Erasmus+ “Povratak korijenima – Povratak u budućnost” (“Back to the Roots – Back to the Future”) koji za temu ima materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu pod zaštitom UNESCO-a.

Domaćin im je Gimnazija Antuna Gustava Matoša Đakovo čiji je ravnatelj Zlatko Mrkić rekao da su jučer posjetili Gorjane te goste upoznali s legendom o ljeljama, no i povijesnim činjenicama vezanim za to mjesto.

Danas je u planu obilazak Đakova te radionica o bećarcima. Za sutra je predviđen odlazak u Osijek, dok će dan poslije sudionici iz svake zemlje izvesti predstavu u dvorani Centra za kulturu u Đakovu.

Uz sudionike triju zemalja koji borave u Đakovu, u projektu virtualno sudjeluju i Grčka i Italija.

Gradonačelnik Marin Mandarić je gostima tijekom prijema zaželio ugodan boravak u našem gradu uz poruku učenicima kako su upravo oni ti koji grade budućnost Europe. Grad Đakovo je za goste priredio i prigodne poklone.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo