Učenici 1., 2. i 4.  razreda OŠ Josipa Antuna Ćolnića, Područna škola Široko Polje, zajedno sa svojim učiteljicama Vericom Sučić, Tajanom Ribar-Fekete i Danijelom Čavala priključili su se humanitarnoj akciji „Učenici za učenike“. 

Ova humanitarna akcija spajanja razreda proizašla je iz akcije Učitelji za učitelje Banovine.

1. veljače učiteljice područne škole Široko Polje dobile su kontakt učiteljice 1.a razreda Osnovne škole Davora Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici. Nakon što su stupili u kontakt s učiteljicom, dogovorili su vid pomoći  i buduću suradnju.

Učiteljice su tako sa svojim učenicima prikupile pomoć u vidu školskog materijala i pisama podrške. Učenici i njihovi roditelji s oduševljenjem su prihvatili ideju učiteljica te donirali mnoštvo bilježnica, bojica, flomastera, pastela, vodenih boja i drugog školskog materijala koji je učenicima potreban za svakodnevni rad. Naravno, našli su se tu  i slatkiši te slikovnice, bojanke, knjige i druge sitnice koje će razveseliti prvašiće iz Hrvatske Kostajnice.

U komunikaciji s učiteljicom 1. a razreda OŠ Davora Trstenjaka doznali su kako su djeca presretna jer imaju prijatelje koji misle na njih i  koji će im osvijetliti ove teške dane koje je ostavio potres.

Izvor: Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića/Danijela Čavala