Na 7. Otvorenom prvenstvu Slavonije u raketnom modelarstvu za djecu i mlade održanom 27. travnja 2024.g. u Vinkovcima na aerodromu „Sopot“, ispred Zajednice tehničke kulture Grada Đakova i Astronomskog astronautičkog društva „Orion“, nastupilo je 9 natjecatelja, osnovnoškolaca OŠ Drenje i OŠ Josipa Antuna Ćolnića uz njihove mentore i voditelje, gđu. Željku Rossi i gosp. Hrvoja Jovića.

Na natjecanju kojeg su organizirali Hrvatski astronautički i raketni savez (HARS) i Aero klub „Fenix“ Cerić, sudjelovali su modelari iz cijele Hrvatske, a nakon organiziranih radionica raketnog modelarstva kroz cijelu proteklu godinu u Đakovu, sudjelovala je i đakovačka Zajednica uz potporu Astronomskog astronautičkog društva „Orion“.

U kategoriji osnovnih škola s raketama S-6-A (rakete s trakom) u velikoj konkurenciji natjecatelja (preko 60) postigli su ekipno 3. mjesto, kao i pojedinačno 3. mjesto koje je osvojio Petar Beljan, učenik OŠ J. A. Ćolnića. Petar je bio i dio brončane ekipe – koju su uz njega činile i natjecateljice Mia Lenhart i Viktorija Zorbas iz OŠ Drenje.

„Miji, Viktoriji i Petru iskreno čestitamo na postignutim rezultatima, osvajanju pehara za treće mjesto, novom iskustvu kojeg ćemo i dalje njegovati u Đakovu kroz buduće radionice i natjecanja. Zahvaljujemo se i domaćinu gosp. Darku Krajinoviću na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji Prvenstva, kao i kolegicama i kolegama iz HARS-a što je svakako povod za sudjelovanje i na budućim natjecanjima u njihovoj organizaciji!

Pozivamo sve, zainteresiranu djecu i mlade kao i odrasle, te osnovne i srednje škole da nam se priključe u radu ZTK Grada Đakova, kao i Astro Oriona u bilo kojoj aktivnosti tehničke kulture kao i tvrtke/obrte koje žele pomoći radu i promicanju tehničke kulture u našem gradu emailom na [email protected].“, poručuju iz Astro Oriona.

Izvor|Foto: Astro Orion