U petak 4. ožujka 2022. na Zagrebačkom velesajmu otvoren je Beauty&Hair Expo Zagreb, najveći regionalni sajam posvećen novitetima i trendovima u ljepoti, koji je od početka poznat kao mjesto okupljanja svjetskih i domaćih proizvođača i distributera kozmetičkih i frizerskih brendova.

Sajam je namijenjen kako širokoj publici, tako i profesionalcima koji na  licu mjesta izmjenjuju iskustva, ostvaruju kontakte i prezentiraju svoje proizvode i usluge.

Već tradicionalno, prvi dan sajma posvećen je učenicima i učeničkim natjecanjima. Ove godine je odabrano sedam strukovnih škola iz cijele Hrvatske koje obrazuju zanimanje frizer koji su se predstavili prigodnim revijama frizura. Riječ je učenicama i učenicima  strukovnih škola iz Oroslavlja, Slavonskog Broda, Đakova, Varaždina, Slatine, Samobora i Velike Gorice.  Riječ je o zanimljivoj frizerskoj reviji, jer su najprije na licu mjesta, ne velikoj pozornici sajma, pod budnim okom svojih mentora i stručne publike pokazali što su sve naučili i koje su već frizerske čarolije s kosom u stanju napraviti.

Srednju strukovnu školu Antuna Horvata predstavljali su učenik Antonio Stanić s modelom Anitom Šarčević, učenica Marija Mikić s modelom Mirelom Kenig te učenica Barbara Drlić s modelom Kjarom Fridl. Mentorice su im bile Ksenija Spajić i Silvija Radnić. Nakon što su izradili frizure na pozornici, modeli su ih prezentirali publici, a organizatori su budućim frizerima i frizerkama uručili prigodne poklone te poželjeli im uspjeh i sreću u budućoj karijeri. Sreća će pogotovu trebati Antoniju Staniću koji predstavlja školu na Međužupanijskom natjecanju učenika frizera u Osijeku, a ako tamo ostvari uspjeh i na Wordskills 2022. natjecanju u Zagrebu od 10. do 12. svibnja 2022.  

Izvor|Foto: Mirko Ćurić