U četvrtak, 10. veljače 2022. učenici Ekonomske škole “Braća Radić”, s nastavnicima Tomislavom Marijanovićem i Dariom Jagodićem, predali su Policijskoj upravi osječko-baranjskoj 161 kg plastičnih čepova za projekt Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske.

Projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pokrenula je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u što se uključila i Policijska uprava osječko – baranjska.

Cilj akcije je pružanje pomoći „Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske“ na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša.

Ekonomska škola Braća Radić, Đakovo,  uključila se, 9. travnja 2014. godine, u humanitarni projekt prikupljanja plastičnih čepova za Društvo oboljelih od multiple skleroze Primorsko-goranske županije, pod nazivom „Zeleni val“. Do 2020. godine prikupljeno je i dostavljeno više od 2150 kg čepova. Zbog pandemije izazvane bolesti COVID-19 uzrokovane novim korona virusom SARS-CoV-2, u školskoj godini 2020./2021. više nismo bili u mogućnosti slati čepove u Rijeku i  te smo godine čepove predali Osječko-baranjskoj županiji za projekt “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”.

Ovo je aktivnost kojom se potiče volontiranje učenika, humanitarni rad  te zaštita okoliša i razvoj ekološke svijesti od najranije dobi.

Koordinatorice projekta „Zeleni Val“ su profesorice: Anamarija Gajger, Marija Milanović, Spomenka Crnoja, Nataša Šantić, Mirela Fekete i Bernardica Šušak.   Osim učenika, u akciji prikupljanja sudjeluju djelatnici škole, roditelji i drugi sugrađani. Projektni tim zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji i pritom pomogli u kupnji skupih lijekova.         

Izvor|Foto: Ekonomska škola “Braća Radić”