Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea, od 30. lipnja 2022. godine provodi projekt “Jačajući sebe, bolji smo za druge”.

Projekt je financiran od strane Europskog socijalnog fonda i Proračuna Republike Hrvatske, a traje 18 mjeseci.

Cilj projekta je pružanje psihosocijalne pomoći starijima, osamljenima i socijalno isključenima, s posebnim naglaskom na oboljele od demencije i njihove obitelji. Za tu svrhu otvorena je besplatna linija za psihosocijalno savjetovanje 0800 200 046, kao i osobno psihosocijalno savjetovalište. Uz to, projekt nudi pomoć asistenta koji osobno obilazi korisnike u njihovim domovima kako bi im pružio potrebnu pomoć i podršku.

Također, cilj ovog projekta je ojačati postojeće kapacitete udruge kako bi se još bolje moglo odgovoriti potrebama korisnika. Projekt nastoji privući volontere koji će pridonijeti osvješćivanju javnosti o izazovima i potrebama ciljane skupine u zajednici.

Grad Đakovo je partner u ovom projektu, a ukupna vrijednost projekta iznosi 398.814,76 kuna, od čega Europski socijalni fond financira 328.435,65 kuna, a Proračun Republike Hrvatske 70.379,07 kuna. Projekt “Jačajući sebe, bolji smo za druge” značajan je doprinos unaprjeđenju kvalitete života ciljane skupine u lokalnoj zajednici.

Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea osnovana je 2010. godine s ciljem pružanja potpore obiteljima te starim i nemoćnim osobama. Od tada svojim radom aktivno pridonosi smanjenju socijalne isključivosti osoba treće životne dobi.

Igor Kretonić
Foto: Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea