Na svojoj službenoj Facebook stranici, Udruga ARLA najavila je ukratko projekte i događanja koja će realizirati ovog ljeta. Uskoro kreće ARLATON 22. u sklopu kojega se odvijaju programi: Ideš na promociju? i ReStart – putem (re)kreacije. Uskoro kreće i StreetARTanje, a spremaju se i za glazbeno-kulturni festival ARLA. Osim toga u tijeku je projekt “Gdje je nestao Kir?“.

Trenutno je u tijeku projekt “Gdje je nestao Kir?”, prvi dio u Zagrebu je realiziran prošlog mjeseca, a od srpnja do rujna će se realizirati još jedan susret u Osijeku i jedan u Đakovu. Projekt provode u partnerstvu s udrugama Udruga REART i PARTWISH iz Osijeka.

Gdje je nestao Kir? – Osijek, 7. 7. 2022., četvrtak
Gdje je nestao Kir? – Đakovo, 25. 7. 2022., ponedjeljak

ARLATON ’22.

4. srpnja za započinje drugo izdanje književnog projekta “Ideš na promociju?” koji provode u partnerstvu s Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo. Prvi gost projekta je Ivan Đogić, tema je Iran u prezentu.

9. srpnja održava se drugi po redu “ReStart – putem (re)kreacije, outdoor festival koji je rođen u Zokovici, a nastavlja živjeti na Sovskom jezeru. Tema je povezivanje čovjeka s prirodom i sa samim sobom. Rade ga u suradnji sa super ekipom sa Sovskog.

Projekt StreetARTanje Junior će se odvijati u dvije faze, prva je tijekom ARLA festivala koji će trajati od 8. do 13. kolovoza, a drugi dio u Strizivojni u sklopu Cenera.

Izvor|Foto: ARLA – udruga za promicanje urbane kulture