ARLA udruga za promicanje urbane kulture današnjim predavanjem božićnih paketa u Dom za starije i nemoćne osobe Đakovo službeno je realizirala akciju “Malo truda za velika djela”. Akciju su proveli zajedno s đakovačkim osnovnim školama i Osnovnom školom Satnica Đakovačka – područna škola Gašinci.

Prenosimo objavu s njihove Facebook stranice:

“Kao što ste posljednjih dana mogli vidjeti kroz naše objave, odlučili smo našim najstarijim sugrađanima u domovima barem malo uljepšati Božić jer su oni, u ovo doba pandemije, najizoliraniji i najviše im je potreban duh blagdana. Djeca su izradila i oslikala čestitke, mi smo uz čestitke poklonili voće te smo pakete danas predali u oba đakovačka doma. Simbolično, ali od srca.

Opis fotografije nije dostupan.

Kažemo da smo akciju realizirali službeno jer ima još! Obzirom da je broj pristiglih čestitki bio puno veći od očekivanog, dio prikupljenih čestitki smo podijelili udrugama Amadea i Svjetlost, koje također skrbe o starijima, kako prikupljene čestitke ne bi ostale neiskorištene i bez prilike da nekog usreće. Također, jedan dio ćemo podijeliti i mi sami.

Još jednom veliko hvala na suradnji ravnateljima, učiteljicama i učenicima OŠ Ivan Goran Kovačić, OŠ Vladimir Nazor s Područnom školom u Ivanovcima, OŠ Josipa Antuna Ćolnića s područnim školama u Kuševcu i Širokom Polju te OŠ Satnica Đakovačka – područna škola Gašinci. Nadamo se kako je ova suradnja tek jedna u nizu. Ova godina nam je puno toga poremetila, no duh Božića, duh blagdana i ljubavi općenito ne može nam uzeti nitko. On se rađa u nama i raste kroz nas, a njegovo dijeljenje najveća je ljepota i svrha njegovog postojanja. Kako bismo nekoga usrećili, često nije potrebno puno, već samo malo truda za velika djela.”

Igor Kretonić