Predsjednik Udruge dragovoljaca Đakovštine, Miro Raspudić, javio nam se povodom jučerašnjeg napada bombom na radnike HEP-a u Pakracu.

Trojica zaposlenika HEP-a u dobi od 52, 53 i 55 godina ozlijeđena su nakon što je oko 9.15 sati ujutro 71-godišnji M.A. na njih bacio bombu jer su mu došli isključiti struju.

Udruga dragovoljaca Đakovštine, na čelu s Mirom Raspudićem, izrazila je svoje nezadovoljstvo medijskim praćenjem ovog napada:

“Udruga dragovoljaca Đakovšitne izražava svoje nezadovoljstvo priopćenjima medija u Hrvatskoj, a vezano uz teroristički čin aboliranog četnika iz Pakraca. Da je počinitelj hrvatski branitelj vjerojatno bi imali javljanja uživo svih medija u Hrvatskoj, ali pošto se radi o aboliranom i naoružanom četniku sve se gura pod tepih. Dosta nam je toga da se hrvatski branitelji stalno napadaju, a kad neki abolirani četnik nešto napravi, onda se o tome šuti kao što se šuti o nedavno pronađenom oružju na Banovini. Očito nismo svi jednaki pred zakonom.”

Miro Raspudić zaželio je brz oporavak radnicima HEP-a, a osvrnuo se i na nedavnu situaciju s obilježavanja akcije Maslenica, kada je predsjednik Zoran Milanović napustio protokol:

“Ovim putem želimo brz oporavak djelatnicima HEP-a i dajemo potporu veteranima HOS-a, kojih se proziva zbog njihovih odora i natpisa, da izdrže sve napade od strane Milanovića, Plenkovića, Jandrokovića, Pupovca, Krausa i razno raznih komunističko-partizanskih udruga.”

Igor Kretonić

Foto: Glas koncila