Udruga invalida rada Đakovo danas je u svojim prostorijama predstavila projekt „Radom do osmijeha“ kojim je zaposleno 15 žena koje pružaju uslugu pomoći u kući za 90 korisnika, a financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda. Dvije žene zaposlene su u projektnom timu. Vrijednost projekta kojem je partner Grad Đakovo, kako je u uvodnom govoru rekao predsjednik Udruge Stjepan Fekete, iznosi približno 1,4 milijuna kuna. Započeo je 10. srpnja ove i traje do 9. siječnja 2022. godine.

            -Zadovoljan sam jer nije malo u Đakovu ili bilo kojem drugom gradu zaposliti 17 žena. Ono što je najvažnije, u naš grad će se sliti 1,4 milijun kuna i to će ostati ovdje, rekao je Fekete. Zahvalio je Gradu Đakovu na pomoći, osobito pročelnici Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Sanji Rogoz-Šola. „Kad god smo gdje zapeli, oni su nam bili desna ruka dajući nam savjete i podršku“, dodao je Fekete. Pročelnica Sanja Rogoz-Šola podsjetila je kako je Grad Đakovo već provodio projekt „Zaželi – faza1“, rekavši kako je ovo nastavak, odnosno faza 2.

– Grad se također prijavio za nastavak projekta koji je prošao administrativnu provjeru. Ovoga puta on je na razdoblje od godinu dana, a mi se nadamo da slijedi i faza 3, te da će se on u novom proračunskom razdoblju Europske unije ponovno produžiti. U suradnji s Udrugom invalida rada gdje je Grad Đakovo partner projekta, zadržavamo razinu zaposlenosti, rekla je pročelnica Sanja Rogoz-Šola.

Prisutne, među kojima je najviše bilo žena zaposlenih u programu Zaželi, pozdravio je zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Antun Galić. Podsjetivši na 2017. godinu rekao je kako je ponosan na projekt Zaželi jer su to prvi europski novci koji su došli u proračun Grada Đakova. Rekao je i da je prema odobrenom iznosu od 9,7 milijuna kuna Grad Đakovo prednjačio u RH, odnosno bio je treći prema prilivu europskog novca za ovaj projekt. Spomenuo je i druge projekte koje Grad provodi, a koji se financiraju sredstvima Europske unije poput projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đakovo“ ukupne vrijednosti 267.314.533,82 kune. Ženama je zaželio uspješan rad i dobru suradnju. 

Izvor: Grad Đakovo