Udruga svetog Vinka Paulskog koja već 18 godina postoji u đakovačkoj Župi svih svetih, obradovat će o Božiću više od 150 obitelji Đakova i okolice. Tradicionalna je već ovo akcija udruge koja slijedi stope svetog Vinka Paulskog, sveca koji je poznat po humanitarnom radu i pomoći siromašnima.

 Više o svemu rekao nam je voditelj udruge, Ivan Bassi:

Članovi udruge i kapelan Dominik te prijatelji udruge i župni suradnici, upakirali su namirnice u petak te je u subotu u jutarnjim satima podijeljeno već 120 paketa.

Sredstva za pakete prikupljena su u karitativnim akcijama udruge, te od raznih donatora i partnerstvom s Gradom Đakovom.

Udruga se svima zahvaljuje od srca, posebno pojedincima koji daruju za bližnje, onda tvrtkama i obrtnicima te Gradu. Bez pomoći mnogih pojedinaca ova akcija ne bi bila moguća.

Nakon Božića udruga planira i veći projekt pomoći jednom našem sugrađaninu kojem je kuća stradala u požaru te će članovi udruge pomoći gospođama koje prikupljaju odjeću u župi.

Plan je svake godine povećati pomoć te iznalaziti nove oblike pomaganja. Jedan od njih je i uz pomoć društvenih mreža i medija, gdje se na jednostavan način može povezati one koji daruju i one koji trebaju pomoć.

Zadaća je svima nama u ovim vremenima, biti požrtvovni i ljubiti svakog brata u potrebi.

“Siromaha ne zaboravi, u njemu je Krist”, rekao bi sveti Vinko Paulski.

 Članovi udruge, zajedno sa župnikom Tomislavom Ćorlukom i kapelanom Dominikom Nedeljkovićem, žele svima blagoslovljen Božić i radosniju novu godinu.

 

Igor Kretonić