Oni su bili tu kad se branila domovina, kad se rađala slobodna, samostalna i neovisna Republika Hrvatska. U mnogočemu prvi, pripadnici Udruge veterana 3. gardijske brigade Kune danas su na osobit način zahvalili Gradu Đakovu što, kako su istaknuli, zadnjih godina s njim ostvaruju izuzetnu suradnju na brojnim poljima.

Treća gardijska brigada Kune 29. travnja obilježila je 30. obljetnicu svoga osnutka, a gradonačelniku Grada Đakova Marinu Mandariću danas su njezini pripadnici uručili plaketu u znak zahvale za potporu radu Udruge. Tajnik đakovačkog ogranka, Marijan Petrak, kazao je da su đakovačke Kune predsjedništvu Udruge, povodom velike obljetnice, predložile dodjelu plakete zahvalnosti Gradu Đakovu. Razlog tome je izuzetna podrška u radu Udruge, apliciranju na EU projekte, te mnogočemu drugom.

– Dosad nismo imali ovakvu suradnju s gradskim vlastima kao u zadnjih par godina, rekao je Petrak koji je gradonačelniku Marinu Mandariću uručio plaketu. Gradonačelnik Mandarić je naglasio da je Udruga veterana 3. GBR Kune prepoznata u svojoj sredini po svom djelovanju, a prepoznata je i od strane Grada Đakova koji pruža potporu njihovim aktivnostima i projektima.

– Drago mi je da je i Grad Đakovo prepoznat od strane Udruge. Zadnjih godina međusobna je suradnja intenzivirana i to ne samo s ovom udrugom nego i svim drugim braniteljskim udrugama. Pokušavamo koordinirati taj radi i podići ga na višu razinu. Ovdje valja napomenuti da je upravo Udruga veterana 3. GBR Kune Đakovo uspješan prijavitelj i provoditelj projekata EU što je za pohvalu, a može biti i putokaz ostalim udrugama, ne samo braniteljskim, kako ubuduće financirati svoje aktivnosti i provoditi projekte. Predsjednik đakovačkog ogranka udruge Mario Jahić rekao je kako Udruga intenzivno radi na suradnji s civilnim društvom. – Želimo da naši sugrađani u nama vide ljude koji žele pomoći svom gradu, rekao je Jahić

Grad Đakovo: službeno priopćenje za javnost