Jučer, 13. rujna na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su tri vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je u 13,38 sati u Šećerani, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 33-godišnji biciklist iz Belog Manastira.
Biciklistu je evidentirana koncentracija od 2,44 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
U 15,15 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 63-godišnjak iz Satnice Đakovačke.
Vozač je upravljao za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 prekršajnih bodova i nije se zaustavio na znak policijskog službenika.
Nadalje tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a napokon je zaustavljen je u Đakovu na Strossmayerovom trgu gdje se kretao po pješačkoj zoni.
Vozaču, kojemu je naknadno evidentirana koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi, oduzeto je vozilo do donošenja odluke o prekršaju.
Šezdesettrogodišnjak je zbog počinjenih prekršaja uhićen.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 43.500,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 prekršajnih bodova.
 
U 15,40 sati u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 36-godišnjak iz Klokočevaca, a koji je upravljao automobilom pod zabranom.
Naime, rješenjem mu je određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole dvije godine zbog prikupljenih devet bodova.
Tridesetšestogodišnjak je uhićen, a vozilo mu je privremeno oduzeto do donošenja odluke o prekršaju.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo