Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica pokreću projekt “Tjedan odmora vrijedan” koji ima za cilj usmjeriti interes za domaća putovanja te podići razinu turističke aktivnosti u razdoblju izvan ljetnih mjeseci. Projekt je namijenjen domaćim turistima radi poticanja domaćeg tržišta na turističke aktivnosti u razdoblju prije i poslije sezone.

“Tjedan odmora vrijedan” je projekt Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice (HTZ), u koji se putem Sektora za turizam uključuje i Hrvatska gospodarska komora (HGK) i njene članice, od kojih se očekuje da domaćim turistima ponude 50% niže cijene turističkih usluga u tom tjednu. Pozivaju se svi zainteresirani subjekti da se nižim cijenama uključe u predsezonski projekt “Tjedan odmora vrijedan” u razdoblju od 10. do 19. travnja 2020., s ciljem poticanja putovanja domaćih turista po Hrvatskoj.

Želite biti dio projekta? Uključite se, prijave su u tijeku. U akciju se mogu uključiti svi turistički gospodarski subjekti: hotelske kuće, privatni iznajmljivači, restorani, parkovi prirode i nacionalni parkovi, muzeji, galerije, adrenalinski turizam, aktivnosti i dr. Za sudjelovanje u akciji “Tjedan odmora vrijedan” prvo je potrebno registrirati se a pri registraciji potrebno je unijet svoje kontakt podatke kao i osnovne podatke o poslovnom subjektu koji prijavljujete za sudjelovanje. Također, svoju turističku ponudu stavljate u određenu kategoriju, od smještaja, hrane i pića, aktivni odmor, ruralni turizam na dalje…

U promotivnoj akciji sudjelovat će brojne turističke usluge iz niza raznih kategorija, od ponuditelja smještaja i ugostitelja do prijevoznika i drugih iz turizma. U ponudu turističkih usluga za taj tjedan, uz smještaj, prijevoz, hranu i piće, s nižim cijenama mogu ući i pristupiti kulturne atrakcije, ponude aktivnog odmora, wellness, izleti, posjeti prirodnim atrakcijama, nautika, paket aranžmani, ruralni turizam i ostala ponuda. Iz HGK i HTZ-a najavljuju kako će HTZ od 1. travnja provesti veliku nacionalnu promotivnu kampanju kojom će pozvati hrvatske građane da krenu na put po Hrvatskoj i iskoriste pogodnosti koje im nudi “Tjedan odmora vrijedan.“

Tim se projektom iznova potiču domaći turisti na putovanja po Hrvatskoj. Inače, hrvatsko tržište u ukupnim turističkim rezultatima zemlje je među prva četiri tržišta, iza najbrojnijih Nijemaca te potom Slovenaca i Austrijanaca. Termini ovogodišnjeg i ujedno prvog takvog “Tjedna odmora vrijednog” su od 10. do 19. travnja 2020.

Sve uvjete i mogućnost registracije u projekt možete pročitati OVDJE.

Izvor: Turistička zajednica Grada Đakova; Ministarstvo turizma