Nastavak nogometne sezone, koja je zbor korona virusa prekinuta više od dva mjeseca, nastavlja se kup  utakmicama u kojima se sastaju Rijeka i Osijek te Slaven Belupo i Lokomotiva. No, u nižim ligama neće biti nastavka natjecanja, osim kvalifikacijskih utakmica u kojima će se klubovi boriti za ulazak u viši rang. A takvu sudbinu čeka i nogometaši Poleta iz Semeljaca koji će zajedno s još četiri kluba, igrati kvalifikacija za ulazak u Prvu županijsku ligu Osječko-baranjsku. Naime, i kvalifikacije će ovisiti o plasmanu Marsonije ili Belišća u drugu ligu. Ukoliko netko od njih uđe u drugu ligu (također će se igrati kvalifikacije) tada bi u prvu županijsku ligu dva kluba, Međutim, ali nitko od „slavonaca“ ne uđe u drugu ligu tada će iz kvalifikacija samo jedna momčad popuniti prvoligaško društvo.

U borbu za prvu županijsku ligu krenut će: Sokol iz Rakitovice (prvak druge županijske lige Valpovo – Donji Miholjac), Vardarac (prvak lige Beli Manastir), Croatia iz Velimirovca (prvaci lige Našice), Radnički iz Dalja (prvak lige Osijek) te Polet iz Semeljaca (prvak lige Đakovo).

Voljom ždrijeba jedna će momčad biti slobodna, a ostale četiri će odlučivati o finalistima. Nakon toga tri preostale momčadi borit će se za jedno ili dva mjesta koja vode u viši rang.

Termin kvalifikacija još nije poznat, ali sigurno neće biti prije 15. lipnja.

Dakle, zaključak je jednostavan. Nogometaši Poleta moraju krenuti s pripremama kako bi što spremniji dočekali kvalifikacije. Ambicija za ulazak u viši rang postoji, prema tome, svi na trening.

Autor: Miro Šola